Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές. Πέμπτη 29/06, 12.00, Ευελπίδων

Δικάζονται επειδή έγραφαν αντιφασιστικά συνθήματα λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα

| 28/06/2017

Αύριο Πέμπτη 29/6 στις 12 το μεσημέρι στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων: Κτήριο 9, αίθουσα Ε, δικάζονται δύο από τα τέσσερα μέλη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, κατηγορούμενοι για φθορά δημόσιας περιουσίας επειδή λίγες μέρες μετά από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγραφαν συνθήματα που καλούσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συνέλευση της εργατικής λέσχης εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης και καλεί στα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης. Το Περιοδικό στηρίζει τους αγωνιζόμενους φοιτητές και συντάσσεται με την πλήρη αθώωσή τους.

[hr]

Συμπαραστεκόμαστε στους τέσσερις νεοσμυρνιώτες φοιτητές που δικάζονται με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας λόγω της αναγραφής συνθημάτων για την προπαγάνδιση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε καλεστεί από σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις στις 26/9/2013 στην Αθήνα.

Σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία ζούσε κάτω από το φόβο των περιφερόμενων ταγμάτων εφόδου που λίγες μέρες πριν είχαν δολοφονήσει τον μουσικό αγωνιστή Παύλο Φύσσα, τρομοκρατούσαν και προπηλάκιζαν φτωχούς μετανάστες και όποιον τολμούσε να υψώσει το ανάστημα του απέναντί τους, τα καθεστωτικά μέσα δεν είχαν ακόμη ψελλίσει τίποτα για όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι συνάδελφοί μας ήταν τμήμα της προσπάθειας του αγωνιζόμενου λαού να αναδείξει το θέμα σπάζοντας την σιωπή του συστήματος μέσα από μαζική προπαγάνδα με αφίσες, συνθήματα, ηχητικές παρεμβάσεις, διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα ο κόσμος της εργασίας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και πολλοί άλλοι κλάδοι βρίσκονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα τα σχολεία της γειτονιάς μας, αλλά και αλλού, ήταν σε κατάληψη με τους μαθητές να διεκδικούν πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.

Η παραπομπή σε δίκη εντάσσονταν στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών. Ήταν μέρος της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι, στους απεργούς καθηγητές, στους μαθητές που παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, στους φοιτητές, στους αντιφασίστες, σε καθένα από μας που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Τέσσερα χρόνια μετά σε μια εποχή που ζούμε το πλήρες ξεπούλημά της δημόσιας περιουσίας, την κατάργηση κάθε δικαιώματος στην εργασία, την ανεργία ως μόνη προοπτική των νέων, η καταδίκη του φασισμού και η συνέχιση του αγώνα είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ.

Απαιτούμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των τεσσάρων φοιτητών.