Δολοφονία Φύσσα: 5 χρόνια μετά, ανενόχλητοι προκαλούν οι φασίστες

Γιατί ο φασισμός δεν «εξατμίζεται», τσακίζεται

| 16/09/2018

Πέντε χρόνια μετά. Πέντε χρόνια μετά, με μια δίκη που συνεχίζεται σαν να είναι μαραθώνιος χωρίς τέλος. Πέντε χρόνια μετά, που τα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στο φως και να εξοργίζουν, όπως η τελευταία έκθεση ειδικών που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια μη επαρκώς δικαιολογημένη καθυστέρηση της εμφάνισης της ομάδας ΔΙΑΣ στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η οποία δημιουργεί εύλογες απορίες για το κατά πόσο, τελικά, υπήρξε «κάλυψη» των δολοφόνων και οργανωμένο σχέδιο σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι, μέχρι σήμερα, έχει γίνει γνωστό.

Πέντε χρόνια μετά, ένας 28χρονος δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστοειδών, την ώρα που κατευθυνόταν στα Λιπάσματα, στο Κερατσίνι, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, για να παρακολουθήσει την αντιφασιστική συναυλία που έγινε στην μνήμη του Π. Φύσσα. Ο 28χρονος, γνωστός, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, δέχτηκε χτυπήματα με κλωτσιές στο κεφάλι από αυτό το γνωστό είδος θρασύδειλων που επιτίθεται κατά ομάδες σε μεμονωμένα άτομα, που το παίζει νταής στους αδύναμους, που συνεχίζει να δρα ανενόχλητο θεωρώντας ότι η ατιμωρησία του επιτρέπει τη δολοφονική ψευτοπαλικαριά του. Ευτυχώς η ζωή του νεαρού, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αυτό, όμως, από μόνο του δεν λέει και πολλά πράγματα. Η πρόκληση είναι εμφανής. Πέντε χρόνια μετά από μια στυγνή, σαφώς πολιτική, δολοφονία κανείς δεν έχει τιμωρηθεί. Κανείς δεν έχει πληρώσει. Αντίθετα, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, τρομοκρατούν, απειλούν, χτυπούν. Το δουλεμπορικό σωματείο της Χρυσής Αυγής στην Ναυπηγοεπισκευαστική  Ζώνη, αυτό που, όπως κατατέθηκε και στην δίκη με έγγραφα από το ΠΑΜΕ, είχε και έχει ως στόχο να «τελειώνουν οι απεργίες για να μην φεύγουν τα βαπόρια από την Ελλάδα», να μείνουν «δίπλα στους εφοπλιστές οι εργαζόμενοι γιατί χωρίς αυτούς εξαφανιζόμαστε», συνεχίζει να λειτουργεί και να απειλεί τους «κόκκινους λακέδες» ανενόχλητο.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, στο μήνυμά τους ενόψει της 5ης επετείου της δολοφονίας του, επισημαίνει ότι η Χ. Αυγή, μπορεί υπό την πίεση της δράσης των αντιφασιστών και της κατακραυγής να έχει περιορίσει την παρουσία της κλείνοντας γραφεία, ωστόσο συνεχίζει να κανονικά να χύνει δηλητήριο και να εκφοβίζει μετατρέποντας ιδιαίτερα τον Πειραιά σε ορμητήριό της, με τα γραφεία της να είναι δίπλα ακριβώς στο Αστυνομικό Τμήμα. «…Ο Πειραιάς όμως αποτελεί για αυτούς το τελευταίο τους προπύργιο, αφού είναι μια τοπική που στεγάζει τον διαλυμένο πυρήνα της Νίκαιας, που δολοφόνησε τον Παύλο εκείνο το βραδύ, αλλά και των γύρω περιοχών που στερούνται γραφείων. Όλοι αυτοί μαζί με άλλους γνωστούς στον Πειραιά, στον Κορυδαλλό και στις γύρω γειτονιές θρασύδειλους ναζί, έχουν την εντολή, απευθείας από την ηγεσία, να κρατήσουν όσο μπορούν έντονη παρουσία στους δρόμους, σαν απόδειξη ότι είναι δήθεν πολλοί και αποφασισμένοι. Η νομιμοποίηση που τους παρέχουν τα ορμητήρια – γραφεία τους στο κέντρο του Πειραιά, δίπλα φυσικά στο αστυνομικό τμήμα, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. …..Η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτούργει σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά..»..

Το τέρας είναι εδώ. Μπορεί να λούφαξε για λίγο, περιορίζοντας τα τάγματα εφόδου, αλλά παραμένει πάντα ετοιμοπόλεμο, επικίνδυνο και πανταχού παρόν. Και η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο μία: το τελειωτικό του τσάκισμα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου η κεντρική αντιφασιστική πορεία, με την στήριξη της οικογένειας και των φίλων του Παύλου, θα ξεκινήσει από το μνημείο του στο Κερατσίνι και θα κατευθυνθεί για πρώτη φορά προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ καλούν σε ξεχωριστή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 18:30 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.