Στόχος ακόμη και οι «περαστικοί» έφηβοι...

Ακόμη ένας 15χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από τον ισραηλινό στρατό

| 21/06/2016

Ενας 15χρονος Παλαιστίνιος, ο Μαχμούντ Μπαντράν, είναι το νέο θύμα του ισραηλινού στρατού, ο οποίος, παραδέχθηκε σήμερα, ότι ο έφηβος που σκοτώθηκε χθες τη νύχτα από πυρά στρατιωτών ήταν ένας… «περαστικός που δεν είχε καμιά σχέση» με επεισόδια που είχαν λάβει χώρα νωρίτερα.

Χθες, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι ο ο 15χρονος Μαχμούντ και οι άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν έριχναν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε κεντρικό δρόμο που διασχίζουν Ισραηλινοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αλλά σήμερα το πρωί, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται ότι περαστικοί που δεν είχαν σχέση με τα περιστατικά επλήγησαν κατά λάθος». Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο έφηβος που σκοτώθηκε ήταν μεταξύ αυτών των «περαστικών» όπως και οι τραυματίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκτός από τον έφηβο που σκοτώθηκε, τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι τρεις από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την εκδοχή του ισραηλινού στρατού, νωρίς σήμερα το πρωί Παλαιστίνιοι έριξαν πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς κοντά στο χωριό Μπέιτ Σίρα, δυτικά της Ραμάλας, πάνω στον κεντρικό δρόμο 443, ένα σημαντικό οδικό άξονα που διασχίζει τη Δυτική Όχθη και τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί όταν κινούνται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ-Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί επικαλούνται τραυματισμούς πολίτες από τους «εκρηκτικούς μηχανισμούς» με τον στρατό να… «διαβεβαιώνει» ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ… για να «προστατεύσει» τους οδηγούς των οχημάτων από «άμεσο κίνδυνο».

Φυσικά, ο ισραηλινός στρατός ρίχνει στο «ψαχνό» ακόμη κι αν σπάσει τζάμι αυτοκινήτου από πέτρες. Δεν χρειάζεται καν αφορμές, αλλά και αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως «απειλή» δεν είναι παρά οι σφεντόνες των πιτσιρικάδων…