Δωροδοκία (;) για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας (βίντεο)

"Μην είσαι χαζή και χάνεις την ευκαιρία"

| 27/11/2014

“Μην είσαι χαζή και χάνεις την ευκαιρία” της είπε ανάμεσα στα υπόλοιπα. “Τα πήρε ο Μελάς δεν θα τα πάρεις εσύ;” Με τέτοιες φράσεις κατηγορείται “γαλάζιο στέλεχος” ότι προσέγγισε την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ώστε ν την πείσει να αποσχιστεί από τη γραμμή του κόμματός της εν όψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας που αναμένεται να κρίνει και το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Κατ’ αρχήν με ηλεκτρονικό μήνυμα και στη συνέχεια με τηλεφωνικές συνομιλίες ο Γιώργος Σούκουρης τον οποίο κατονόμασε εν τέλει ο Πάνος Καμμένος σε σημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, υποστηρίζοντας τους ισχυρισμούς της κ. Ξουλίδου. Ο γαλάζιος, -όπως λέει ο Καμμένος, συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης-  Σούκουρης, έφτασε μέχρι του σημείου να της προσφέρει 3 εκ. ευρώ όπως κατήγγειλε η βουλευτής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο κ. Καμμένος κατέθεσε στην δικαιοσύνη για την υπόθεση περι αργυρώνητων βουλευτών. Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εφετών Αθηνών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου το οποίο έθετε εκείνη την υπόθεση στο αρχείο  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε ερώτησή μας εάν έχει συγκεκριμένα στοιχεία κατά τόπο, χρόνο και συνθήκες τέλεσης δωροδοκία ή άσκηση πίεσης σε οποιονδήποτε βουλευτή, απάντησε (σ.σ. ο κ. Καμμένος) ότι: «έχω καταγγελία βουλευτού (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) του Κινήματος για προσφορά 3.000.000 ευρώ για να αποχωρήσει από αυτό»».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας επεσήμαινε πως «Δεν υπάρχουν όμως τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα για την δικαστική έρευνα χωρίς ωστόσο να εισφέρει στη διενεργούμενη δικαστική έρευνα ούτε το όνομα του βουλευτή εις όν έγινε η προσφορά, ούτε κατέθεσε περί των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται να έλαβε χώρα η προσφορά».

Ενώ αντίστοιχο θέμα είχε δημιουργηθεί και με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Παν Σκουρλέτη πριν λίγες εβδομάδες όταν και πάλι είχε διαταχθεί εισαγγελική έρευνα η οποία όμως μπήκε στο αρχείο αφού δεν προέκυπταν συγκεκριμένες ενδείξεις για τη συνέχισή της.

Δείτε τα βίντεο: