ΕΕ: Υποστολή σημαιών της από την Σεβίλλη μέχρι την Πάτρα!

Των λαών οι «κοινότητες» φτιάχνουν τους δικούς τους «γαλαξίες»...

| 15/03/2016

«Θριαμβευτικές» στιγμές «ζει»… η «δημοφιλία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Οι φράχτες των κλειστών συνόρων πάνω στους οποίους τσακίζονται τα απελπισμένα, εξουθενωμένα προσφυγικά καραβάνια ήταν το πολύ πικρό «κερασάκι» μια αποκρουστικής «τούρτας» η οποία αποτελείται από την λεηλασία εργασιακών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, αντικομμουνιστικό «πογκρόμ» από τις Βρυξέλλες μέχρι την Ουκρανία και τις Βαλτικές, ανεργία, φτώχεια και πόλεμο.

Μπορεί ακόμη να μην έχει ξεκινήσει η απευθείας αμφισβήτησή της από την μεγάλη πλειοψηφία των καταπιεσμένων, από την πλευρά των συμφερόντων τους, αλλά οι πρώτες «ρωγμές», λεπτές σαν ιστός αράχνης, αλλά υπαρκτές, έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται.

Η είδηση λοιπόν λέει ότι η σημαία της ΕΕ δεν κυματίζει πλέον στα κτίρια έξι δήμων κοντά στη Σεβίλλη γιατί ««αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε να οικοδομήσουμε». «Δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αδελφότητας που μας εμπνέει», όπως τόνισε ο Άλβαρο Γκαρθία, ο δημοτικός σύμβουλος της Πεδρέρα, του πρώτου από τους έξι δήμους που δεν θα επιτρέψουν στις σημαίες της ΕΕ να κυματίζουν στα δημαρχεία  και τα δημόσια κτίριά τους «έως ότου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συνεχίζουν να παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ότι αφορά το άσυλο και την υποδοχή των προσφύγων».

Οι δήμαρχοι που πήραν αυτοί την απόφαση καταγγέλλουν τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα ως «αμφιβόλου νομιμότητας».

Οι δήμοι της Λα Ρόδα ντε Ανδαλουσία, Πεδρέρα, Αζναλκόγιαρ, Ελ Σαουθέχο, Χιλένα και Βογιούγιος δε λα Μιταθιόν, που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα της Σεβίλλης έβγαλαν από όλα τα κτίριά τους τις σημαίες της ΕΕ, ενώ αναμένεται ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι δήμοι στην Ισπανία.

Κι όμως, η αρχή έγινε… από την Πάτρα! Η δημοτική αρχή της οποίας υπέστειλε την σημαία της ΕΕ από το μπαλκόνι του δημαρχείου από την αρχή της θητείας της! Οπως σε κάθε δημαρχιακό μπαλκόνι σε όλη την ΕΕ, έτσι και στης Πάτρας υπήρχαν τρεις σημαίες: Η ελληνική, αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αυτή του Δήμου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης («Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ) κατέβασε την σημεία της ΕΕ. «Η σημαία υπεστάλη από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, πρόκειται για μια ενέργεια έμπρακτης αντίθεσης ενάντια στην ΕΕ, καθώς πρόκειται για μια αντιδραστική διακρατική ένωση που παραμένει εχθρική για τον λαό» είχε εξηγήσει ο εκπρόσωπος του Δήμου. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει και δεν θα γίνει ποτέ υπέρ των λαών, όπως λέει η σημερινή και η χθεσινή κυβέρνηση».