Η αριστερά, η μετωπική πολιτική και η στρατηγική της

Εκδήλωση | Τρίτη 25/11 |19:00 | Κτίριο ΣΕΑ (Ερμού 134)

| 19/11/2014

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αιτία και θέματα της συζήτησης στο φόντο των πολύ ζωηρών εξελίξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς η αριστερά, η μετωπική πολιτική και η στρατηγική της.

Αφορμή για την εκδήλωση τέσσερα καινούρια και αντίστοιχα ενδιαφέροντα βιβλία:

Το Κράτος, μάζες, πολιτική (εκδόσεις Εκτός Γραμμής) του Étienne Balibar, Τα κοινωνικοπολιτικά μέτωπα στην Τρίτη Κομμουνιστική Διεθνή (εκδόσεις ΚΨΜ) του Βασίλη Λιόση, το Αριστερά και εξουσία. Ο «δημοκρατικός δρόμος» προς τον σοσιαλισμό (εκδόσεις Τόπος) του Δημήτρη Μπελαντή και Το ενιαίο μέτωπο. Η συζήτηση και οι θέσεις του 4ου Συνεδρίου της Τρίτης Διεθνούς (εκδόσεις Red Marks) του John Riddel.

Για το βιβλίο του Δημήτρη Μπελαντή μπορείτε να βρείτε εδώ μια προδημοσίευση πυ είχαμε κάνει στο Περιοδικό ένα προηγούμενο διάστημα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής, το R Project και τον Σύλλογο Μαρξιστικής Σκέψης «Γιάννης Κορδάτος».

Ομιλητές θα είναι οι Βασίλης Λιόσης, Δημήτρης Μπελαντής, Αντώνης Νταβανέλος και Παναγιώτης Σωτήρης. Όπως μας πληροφορούν μάίστα οι διοργανωτές μετά το τέλος της εκδήλωσης η συζήτηση θα συνεχιστεί μετά ποτού και μουσικής…

2014_11_25_Poster_Κοινή Εκδήλωση ΕΓ-RP-Συλ. Κορδ.

Τρίτη 25  Νοεμβρίου, 7μ.μ.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ερμού 134