Εκδήλωση με την Παλαιστίνια, πρώην πολιτική κρατούμενη Σιρίν Ισάουι

Από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την Πέμπτη 29 Μάρτη, στην Αθήνα

| 27/03/2018

“Eίμαι δικηγόρος. Εχω το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπίζομαι τους φυλακισμένους μας. Να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά τους δεν είναι παράνομο. Μολονότι ήμουν πρόσφατα απασχολημένη με την ολοκλήρωση του μάστερ μου, με συνέλαβαν. Ο πραγματικός λόγος για τη σύλληψή μου είναι ότι η κατοχή θέλει να εκφοβίσει τους δικηγόρους για να μην εκτελούν το καθήκον τους στην υπηρεσία των φυλακισμένων μας. Δε θα τα καταφέρουν. Αφιερώνω τη ζωή μου στην υπόθεση των φυλακισμένων μας και δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι για την ελευθερία τους, μέχρις ότου όλοι οι φυλακισμένοι μας απελευθερωθούν”.

Αυτή την επιστολή έστειλε στις 23 Απρίλη του 2014 η παλαιστίνια δικηγόρος Σιρίν Ισάουι. Ηταν  η πρώτη επικοινωνία της με τον έξω κόσμο, μετά τη σύλληψή της στις 6 Μάρτη της ίδιας χρονιάς. Επί 33 μέρες την κρατούσαν σε απομόνωση στο άντρο βασανιστηρίων της G4S και την υπέβαλαν σε 16ωρες ανακρίσεις με καθήλωση. Δεν της επέτρεψαν επαφή με δικηγόρο, ούτε με άλλους κρατούμενους. Οταν απέτυχαν να της αποσπάσουν οποιαδήποτε ομολογία, τη μετέφεραν στο κάτεργο της Χασαρόν, δηλαδή σε μια «κανονική» φυλακή.

Από την καμπάνια αλληλεγγύης για τη Σιρίν Ισάουι

Παρέμεινε προφυλακισμένη για δύο χρόνια. Το ίδιο και ο αδελφός της Μεντάτ, που είχε συλληφθεί μια βδομάδα μετά από τη Σιρίν. Μια διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση της Σιρίν αναπτύχθηκε. Στη δίκη, που έγινε τον Μάρτη του 2016, η Σιρίν δικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και ο αδερφός της σε οχτώ. Στη διάρκεια της σχεδόν τετράχρονης φυλάκισής της η Σιρίν πραγματοποίησε απεργία πείνας, ενώ κλείστηκε στην απομόνωση για περίπου ενάμιση μήνα. Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβρη του 2017 και από τότε συνεχίζει αυτό που έκανε πάντοτε: να υπερασπίζεται τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και ν’ αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή.

Από την καμπάνια αλληλεγγύης για τη Σιρίν Ισάουι επίσης

Η Σιρίν Ισάουι θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την Πέμπτη 29 Μάρτη, ΕΜΠ, στο αμφ. Γκίνη 7μμ.