«Η ατομικότητα στη φωτογραφία είναι θεμέλιος λίθος της εκκίνησής της»

‘Εκθεση Φωτογραφίας «Unique», από 9 έως 23 Σεπτεμβρίου, στο «Βοοart»

| 07/09/2016

«Το ταξίδι στη φωτογραφία είναι ικανό να φανερώσει αντίστροφα και πολλά διαφορετικά άτομα μέσα στο καθένα μας, ξεχωριστές ματιές, διάφορα φωτογραφικά υποκείμενα, που μάχονται για την υπεροχή μέσα από την αταξία της διαδρομής και της αναζήτησης της προσωπικής αισθητικής. Η μοναδικότητα στη φωτογραφία θα πηγάζει πάντα μέσα από την εσωτερικότητα και ο φωτογράφος καλείται να επιδείξει αυτό που τον κάνει να σταθεί στο σύνολο: Τον εαυτό του!».

Με αυτόν τον τρόπο προσεγγίζει την τέχνη της η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» η οποία παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Unique», από 9 έως 23 Σεπτεμβρίου, στο «Βοοart» (Σαρρή 21 Αθήνα).

Η φωτογραφική ομάδα – «συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων με κοινό γνώμονα την φωτογραφία» όπως αυτοσυστήνεται – δρα συλλογικά τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα από projects, οδοιπορικά και εκθέσεις. Με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων πάνω στη φωτογραφία, τον Οκτώβρη 2016, τα μέλη της ομάδας οργανώνουν μια ομαδική έκθεση πάνω στη μοναδικότητα της προσωπικής ματιάς. Οι φωτογράφοι μέσα από τις προσωπικές τους θεματικές, καλούνται να επιδείξουν τις φωτογραφίες αυτές που θα αναδείξουν τη μοναδικότητα της προσωπικής τους οπτικής.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Booart, όπου διεξάγονται και τα σεμινάρια φωτογραφίας, από την φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές».

«O άνθρωπος είναι “ον πολιτικόν” κατά τη σύλληψη του Αριστοτέλη. Πλάσμα κοινωνικό, που μπορεί να συνειδητοποιήσει το εγώ του, να αναπτύξει την προσωπικότητα του, να εκφραστεί και να ζήσει, μόνο μέσα σ’ ένα σύνολο ανθρώπων που στόχο έχει θέσει την κοινή διαδρομή, ακόμα και σε μία τέχνη όπως η φωτογραφία. Η ύπαρξη του ατόμου εξαρτάται από την ομάδα, η ύπαρξη του μέρους εξαρτάται από το όλο. Η ατομικότητα στη φωτογραφία είναι θεμέλιος λίθος της εκκίνησής της και η μοναδικότητα της προσωπικής ματιάς εικαστικό φίλτρο της πραγματικότητας, όπως την βιώνει ο φωτογράφος».

Συμμετέχουν: Παναγιώτης Αρμένης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Δημήτρης Γαλάνης, Σοφία Δασύρα, Κώστας Δελχάς, Τάσος Κουτσιαύτης, Δώρα Λαβαζού, Γιώργος Τσακανίκας, Τόλης Χατζηγνατίου.

Info:

Φωτογραφική έκθεση “Unique”

Διάρκεια: 9 – 23 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00

Επιμέλεια: Γιώργος Ασημακόπουλος

Open Day Event: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00

Χώρος: Βοοart (Σαρρη 21 Αθήνα)

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 – 23.00

Περισσότερα: www.diadromeseminars.gr

https://www.facebook.com/diadromeseminars.gr/