Εκκένωση καταλήψεων στου Ζωγράφου και την Αχαρνών

Τόσκας: "Απολύτως δικαιολογημένες οι επιχειρήσεις της αστυνομίας"

| 13/03/2017

Σήμερα, ξημερώματα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και εκκένωσαν δύο καταλήψεις στην Αθήνα. Η κυβέρνηση της “Αριστεράς”, χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από την κυβέρνηση Σαμαρά, προχωρά σε ακόμα ένα κρεσέντο αυταρχισμού ενάντια σε δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης που αποτελούν αγκάθι για το κεντρικό και τοπικό κράτος.

Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε κτήριο του Ερυθρού Σταυρού (Δρακοπούλειο Αιμοδοτικό) στην οδό Αλκιβιάδου 9, που είχε καταληφθεί από τον Φεβρουάριο για στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Εκεί βρίσκονταν περίπου 130 άτομα, αναμεσά τους οικογένεις με παιδιά, που προσήχθησαν στο Αλλοδαπών και στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης της Αττικής. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί αυτή την ώρα έξω από το Δρακοπούλειο για να μην μπορέσει κανείς άλλος να εισέλθει στο κτήριο. Είναι σίγουρα μεγάλη η ευαισθησία της “αριστερής” κυβέρνησης της χώρας στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα…

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου, στον οποίο από το 2012 έχει αναπτυχθεί πλούσια και πολύμορφη κοινωνική, πολιτικη και πολιτιστική δραστηριότητα. Η αστυνομία απέκλεισε με κλούβα το δρόμο που οδηγεί στην κατάληψη, στη συνέχεια πραγματοποίησε εκκένωση του χώρου από τους ανθρώπους που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη να τον υπερασπιστούν και προχώρησε σε προσαγωγή 7 ατόμων στη ΓΑΔΑ. Αλήθεια, θυμάται κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις στελεχών του το 2012, όταν ο Σαμαράς εκκένωνε τη Βίλα Αμαλίας;

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση και μικροφωνική αντιπληροφόρησης στην Πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου, όπου και θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στις 18.00.

.

17264633_10212036783700157_8677512218723948749_n

Ερωτηθείς, μάλιστα, ο Νίκος Τόσκας για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας απάντησε:

«Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

Να περιμένουμε και τανκς…; Ή να στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει η Δεξια;

.
*φωτο: δρομογράφος