Εκ νέου συναγερμός στο Παρίσι

Άντρας αρπάζει σφυρί από αστυνομικό και του επιτίθεται

| 06/06/2017

Η αστυνομία στο Παρίσι πυροβόλησε έναν άντρα έξω από τον καθεδρικό της Notre Dame. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο άντρας αυτός πλησίασε έναν αστυνομικό που στεκόταν στο σημείο μαζί με άλλους αστυνομικούς, πήρε ένα σφυρί από την εξάρτυσή του και τον χτύπησε. Άλλος αστυνομικός που βρισκόταν εκεί πυροβόλησε τον δράστη στα πόδια. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο αστυνομικός που χτυπήθηκε φέρει τραύματα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν την τελευταία ώρα.

Η αστυνομία ώθησε τον κόσμο μέσα στον καθεδρικό ναό, όπου και παρέμειναν περίπου μία ώρα πριν βγουν και περάσουν ένας-ένας από έλεγχο για τυχόν ανεύρεση συνεργού μέσα στο πλήθος. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αποκλείσει το μεγαλύτερο μέρος τού Île de la Cité, καθώς διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο άντρας έδρασε μόνος ή υπήρχαν και άλλοι έτοιμοι να επιτεθούν.

Να θυμίσουμε ότι η Γαλλία παραμένει σε καθεστώς συναγερμού/ έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo. Όπως αναφέρει και ο Independent, μετά την ανάληψη ευθύνης από το ISIS και για το χτύπημα με το φορτηγό στη Γέφυρα του Λονδίνου, αρχίζουν να εκδηλώνονται φόβοι ότι η οργάνωση των τζιχαντιστών θα προκαλέσει απανωτά χτυπήματα, καθώς έχει βγει και κάλεσμα για επιθέσεις καθόλη τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

Η επίθεση αυτή δεν έχει προς το παρόν συνδεθεί με συγκεκριμένη οργάνωση και βρισκόμαστε εν αναμονή των συμπερασμάτων…