Ελεύθερη η Άχεντ. Η αντίσταση συνεχίζεται...

| 29/07/2018

Η Άχεντ Ταμίμι μετά από οκτώ μήνες στη φυλακή αφέθηκε σήμερα ελεύθερη μαζί με τη μητέρα της. Η Άχεντ, η 17χρονη σήμερα αγωνίστρια συνελήφθη επειδή βίντεο την έδειχνε να χειροδικεί εναντίον δύο Ισραηλινών στρατιωτών.

Έξω από το σπίτι του Νάμπι Σάλεχ, ενός κατοίκου του χωριού της που σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Από αυτό το σπίτι του μάρτυρα σας δηλώνω: η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή. Όλες οι κρατούμενες είναι δυνατές και ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου το διάστημα που ήμουν στη φυλακή».

Η αντίσταση συνεχίζεται και δεν ξεχνάμε τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται ακόμα στις ισραηλινές φυλακές χωρίς δίκες ή καταδικασμένα με σαθρά κατηγορητήρια. Την Τρίτη 24 Ιουλίου συνελήφθησαν κι άλλα παιδιά στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα σε ενήλικες, μετά από επιδρομές του ισραηλινού στρατού.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, ένας ιταλός καλλιτέχνης, ο Jorit, μαζί έναν άλλο ιταλό καλλιτέχνη και έναν παλαιστίνιο ακτιβιστή, ζωγράφισε το πορτρέτο τής Άχεντ στο ισραηλινό τείχος διαχωρισμού στη Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη. Τρεις μέρες μετά, η ισραηλινή συνοριακή αστυνομία συνέλαβε και τους τρεις.

υ.γ. Δύο από τα πλοιάρια του στόλου ελευθερίας βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι 49 ν.μ. έξω από τη Γάζα με το Ισραήλ να απειλεί ότι θα τους επιτεθεί από ώρα σε ώρα. Αντιγράφουμε από τα Νέα από την Παλαιστίνη.

Μετά από ένα ταξίδι 70 ημερών από τη Σκανδιναβία προς την Ιταλία, που άρχισε στα μέσα Μαΐου, δύο από τα τέσσερα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας 2018 κατευθύνονται προς τη Γάζα για το τελικό στάδιο του ταξιδιού τους.

Τα σκάφη Al Awda (Επιστροφή) και Freedom (Ελευθερία) σάλπαραν από την Ιταλία στις 21 και 22 Ιουλίου. Στα σκάφη επιβαίνουν υπήκοοι 14 χωρών: Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία / Aotearoa, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ μαζί με πολλούς δημοσιογράφους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από περισσότερες από 20 χώρες ταξίδεψαν με τα σκάφη.

Τα σκάφη μεταφέρουν περισσότερα από 100 κουτιά με ιατρικά είδη ως μια μικρή αλλά σημαντική συμβολή στην επιδεινούμενη ιατρική κατάσταση στη Γάζα.

Ανάμεσα στα ιατρικά είδη είναι η αποστειρωμένη γάζα αξίας 10.000 ευρώ (#Gauze4Gaza) και ράμματα ενώ η MyCARE από τη Μαλαισία πρόσφερε ιατρική προμήθεια αξίας 3.000 ευρώ. Τα χρήματα συγκέντρωσαν οι 12 οργανώσεις που απαρτίζουν το Freedom Flotilla Coalition μέσω οικονομικής ενίσχυσης.