Επιστροφή της ελληνικής αποστολής από Ρωσία-Ουκρανία

Υποδοχή στο αεροδρόμιο ετοιμάζει η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία

| 30/09/2014

Μία εβδομάδα πριν, την Τετάρτη το βράδυ, ξεκινούσε η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας να μεταβεί με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στη Ρωσία και μετά στην Ουκρανία. Γνωρίζαμε ότι η αποστολή αυτή δεν ήταν εύκολη, ότι δεν ήταν σίγουρο αν θα περνούσαν τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, ότι εμπεριείχε έναν κίνδυνο για τις ζωές τους, ωστόσο η αποστολή οργανώθηκε καλά και οι τέσσερις άνθρωποι από την Ελλάδα που είχαν πάρει την απόφασή τους να την ακολουθήσουν, ήταν εκεί. Τυχαίνει μέσα σε αυτούς να βρίσκονται άνθρωποι από αυτό εδώ το Περιοδικό, Το Περιοδικό για τη Διατάραξη της Κοινής Ησυχίας, με σκοπό να βρεθούν από κοντά σε όλη την διαδικασία του Αντιφασιστικού Καραβανιού και με την πολύτιμη βοήθεια – συνεργασία του Άρη Χατζηστεφάνου (Infowar) που θα καλύψει το γεγονός, να επιχειρήσουν να μεταδώσουν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας του Καραβανιού εικόνες, πληροφορίες και εντυπώσεις. Τους περιμένουμε με αγωνία, να δούμε ότι είναι καλά και να προσπαθήσουν να μας περιγράψουν τι έζησαν αυτές τις μέρες. Και τους ευχαριστούμε που ήταν εκεί και για μας, όσους δεν μπορέσαμε να πάμε. Τους ευχαριστούμε που μετέφεραν την αντιφασιστική αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό. Και που μας έκαναν να μη φοβόμαστε τους φασίστες. NO PASARAN ! 

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία

Επιστρέφει η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία την Τετάρτη 1/10 στην Αθήνα. Τελικά το διεθνές Καραβάνι αλληλεγγύης δεν κατόρθωσε να μπει ολόκληρο στην Ανατολική Ουκρανία και να διοργανώσει τη συναυλία που είχε ανακοινώσει, για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, αντιπροσωπείες του καραβανιού μπήκαν στις λαϊκές δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Μέσα σε αυτές, ήταν και τα δύο από τα τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής, τα οποία εισήλθαν το Σάββατο, και είχαν τη δυνατότητα να διενεργήσουν επαφές και συνεντεύξεις με εκπροσώπους των κυβερνήσεων των λαϊκών δημοκρατιών, με μέλη των λαϊκών πολιτοφυλακών, καθώς και με τμήματα των ελληνικών κοινοτήτων του Ντονέτσκ και κοντινών περιοχών. Τα άλλα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής που έμειναν στα σύνορα διενέργησαν επίσης σειρά επαφών, επισκέφτηκαν καταυλισμούς προσφύγων ενώ συμμετείχαν και σε τελετή παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που έγινε την Τρίτη 30/9 στο Rostov της Ρωσίας.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει λοιπόν στην Αθήνα, και η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία διοργανώνει την υποδοχή της αποστολής στο αεροδρόμιο. Καλούμε όλες και όλους να παρευβρεθούμε την Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στο κτίριο των Αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ώστε να υποδεχτούμε τα τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Καλούμε επίσης την Πέμπτη 2/10 στις 12 σε συνέντευξη τύπου με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ώστε να ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Η αίθουσα της συνέντευξης τύπου θα ανακοινωθεί άμεσα.

Τέλος, η επόμενη συνέλευση της Καμπάνιας θα γίνει την Πέμπτη 2/10 στις 19.30 στη Λέσχη Αναιρέσεις (Ιπποκράτους 175), όπου θα συζητήσουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες μας.

ντονμπας

Πηγή

Δείτε εδώ το άρθρο που έγραψε ο Κώστας Φουρίκος λίγο πριν αναχωρήσουν για την αποστολή.