Εργοδοτική τρομοκρατία: Τον έστειλαν σε δήθεν παραγγελία, για να τον ξυλοκοπήσουν

| 29/06/2018

Η εργοδοτική τρομοκρατία περνά, σταδιακά, από κλάδο σε κλάδο σε άλλο επίπεδο. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι εργαζόμενος ως ντελιβεράς στο κατάστημα HOT HOT στην Ν. Φιλαδέλφεια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δήθεν πελάτες, στους οποίους παρέδωσε δήθεν παραγγελία;  Είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος συνδικαλιζόταν ως μέλος της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου και ότι είχε δεχθεί και ευθείες απειλές από το αφεντικό του για τη δράση του;

Επειδή οι ερωτήσεις είναι ρητορικές, η απάντηση είναι μία: Σήμερα, 29 Ιουνίου, στις 19.00 στην Πλατεία Πατριάρχου στην Ν. Φιλαδέλφεια, πορεία αλληλεγγύης, στήριξης και καταγγελίας. 

Είναι προφανές ότι μέσα στο ζόφο που βιώνουμε με όχημα την καπιταλιστική κρίση, η εργοδοσία παντός είδους και παντός κλάδου βρίσκεται εκτός ορίων (και αντικειμενικά αφού τίποτε και ουδείς δεν την ελέγχει για τίποτε) και καταφεύγει σε ολοένα πιο ελεεινές συμπεριφορές προσβολής, τρομοκρατίας ακόμη και με απειλές και δράσεις κατά της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Και ιδιαίτερα των εργαζομένων που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν αυτονόητα δικαιώματα.

Είναι, επίσης, προφανές ότι οποιοδήποτε δικαίωμα υπήρχε μέχρι τώρα δεν ήταν λόγω της καλοσύνης του οποιουδήποτε αφεντικού ή οποοασδήποτε αστικής εξουσίας, αλλά ήταν το αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης και κατάκτηση. Και μόνο έτσι μπορεί να ανακτηθεί. Μόνο με συλλογικό αγώνα.