Ε, καλά δεν ξεκίνησε και εμφύλιος..!

Μην φανταστείτε πως θα έτρεχε …και αίμα την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή.

| 26/04/2015

«Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια». Έντρομα και εντυπωσιασμένα τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης (ιδίως ηλεκτρονικά) περιέγραψαν κάπως έτσι την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τη Παρασκευή 24 Απριλίου. Εκείνη στην οποία ψηφίστηκε με 156 θετικές ψήφους η μεταφορά των διαθεσίμων της κεντρικής κυβέρνησης στην …στοργική αγκαλιά του Γ.Στουρνάρα και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αν πιστέψουμε όσα διαβάσαμε, τότε βρεθήκαμε στο «παρά πέντε» να συμβούν τα εξής:

Η Ντόρα Μπακογιάννη να πιαστεί «μαλλί –με- μαλλί» με την Ραχήλ Μακρή σε ένα αμφίρροπο catfight (με τον αδερφό της τον Κυριάκο δεν θα καταδέχονταν).

O Νίκος Φίλης να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον Βασίλη Κικίλια και να διαπιστώσουμε αν «μετράει» το ύψος ή όγκος

Τον Ανδρέα Λοβέρδο να εφορμά στα έδρανα του του ΣΥΡΙΖΑ με ιαχές τύπου Bruce Lee (για τους παλιότερους) ή Chackie Chan (για τους νεότερους)

Και τέλος τον Νίκο Βούτση μετά το «εγώ ξέρω να τους χτυπάω ρε μαλάκα» (που του ξέφυγε εκτός μικροφώνου) να κάνει stage diving από τα τις υπουργικές θέσεις στα κοινοβουλευτικά έδρανα, επί δικαίων και αδίκων.

Όσον κι αν οι παραπάνω περιγραφές σας εξάπτουν (πιθανόν) την φαντασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πώς δεν υπήρξε η παραμικρή πιθανότητα να συμβούν. Ούτε η συνεδρίαση της Παρασκευής, μπορεί να συγκριθεί σε «αγριότητα» με παλιότερες συνεδριάσεις. Όπως αυτή της 9ης Μαρτίου του 1985 στην διαδικασία της εκλογής του Χρ.Σαρτζετάκη,  που ο βουλευτής της Ν.Δ Γ.Καλογιάννης άρπαξε την κάλπη κι έφυγε για τα γραφεία του κόμματος του. Η την πολύ πιο πρόσφατη, στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος εκτόξευσε τον τόμο του 2ου μνημόνιου καθώς στο βήμα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και -όπως όλοι γνωρίζουμε- αστόχησε.

Άλλωστε η όλη κόντρα κράτησε περίπου ένα 20λεπτό. Την ξεκίνησε ο Νίκος Βούτσης κατηγορώντας την Νέα Δημορκατία και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η θα εκπροσωπείτε εδώ μέσα στο 100% τις αιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας προς της σημερινή Κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στο ρόλο σας» άποψη που θεωρήθηκε ότι προσβάλλει τον …πατριωτισμό των γαλαζοπράσινων βουλευτών. Ο ίδιος επίσης την έκλεισε λίγο αργότερα διευκρινίζοντας πως «ούτε κατά διάνοια στη δική μου σκέψη υπήρξε η σύνδεση όλων αυτών που σας είπα με πατριωτικά αισθήματα. Ήσασταν συγκυβερνήσεις. Το πιστεύατε. Έχετε αυτές τις αντιλήψεις, αυτές τις απόψεις. Το θεωρείτε πατριωτικό σας καθήκον και εμείς θεωρούμε ότι το εκτελείτε κατά τη δική σας άποψη».

Έτσι λοιπόν καταλήξαμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι το ελληνικό κοινοβούλιο αποτελείται βασικά από ανθρώπους πατριωτικά ορμώμενους και σκεπτόμενους. Κάποιους που κάνουν ότι μπορούν για να υπογραφεί συμφωνία με τους δανειστές ΤΩΡΑ κι ας είναι «ότι να ‘ναι» και κάποιους άλλους που φρόντισαν τα αποθεματικά της γενικής κυβέρνησης (δηλαδή ότι έχουμε και δεν έχουμε) να βρεθούν στον πλήρη έλεγχο της πάλαι ποτέ Τρόικας. Για να υπογραφεί συμφωνία λίγο αργότερα.

Τελικά … ξέρουν να μας χτυπάνε ρε μαλάκα! 

vouli1