«Οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί»!

Τί έμαθε ένας προπονητής στους αθλητές/τριές του... και σε όλο τον κόσμο

| 05/07/2016

Έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές το γεγονός ότι ομάδες νεοναζί και στην Ελλάδα επιχειρούν να εμφανίσουν κοντά στις ιδέες τους την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες και την αυτοάμυνα. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό μπορεί να σχετιστεί όντως με την ξενοφοβία, το μίσος , τα ιδεολογήματα περί της ανωτερότητας της φυλής, το άλλοθι στα πογκρόμ απέναντι σε αδύναμους και τα μαχαιρώματα; Ο Ηλίας Λάμπρου μέσα από ένα περιστατικό που έλαβε χώρα χτες είναι όσο σαφής γίνεται: «Οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί».

Ολη η ανάρτησή του στο FB και το τί ακριβώς συνέβη:

«Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.

Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη αγωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως”πρώτο τραπέζι πίστα” ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς. Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό…

Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας…

Ηλίας Λάμπρου
White Tiger Muay Thai Camp».