ΗΠΑ: Ακόμη ένας νεκρός από την αστυνομία λόγω... «παράξενης συμπεριφοράς»!

Αφροαμερικανός, άοπλος και με ψυχικές διαταραχές το νέο θύμα της αστυνομίας...

| 29/09/2016

Κι όμως, δεν πρέπει να πάψει να είναι είδηση! Δεν πρέπει να συνηθίσουμε (σ)τον θάνατο! Ακόμη ένας Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ, αυτή την φορά στο Σαν Ντιέγκο.

Ο άνδρας, που πιθανόν υπέφερε από ψυχικές διαταραχές, ονομαζόταν ‘Αλφρεντ Ολάνγκο, ήταν 38 ετών και κάτοικος του Ελ Καχόν, περίπου 20 χλμ. από το Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Ολάνγκο σκοτώθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (τοπική ώρα) στο Ελ Καχόν, μετά το τηλεφώνημα που έλαβε η αστυνομία στο οποίο γινόταν λόγος για έναν άνδρα με «παράξενη συμπεριφορά» μέσα στη μέση του δρόμου.

Ο κόσμος βγήκε πάλι στους δρόμους πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία στο Ελ Καχόν, προχωρώντας στιγμιαία στον αποκλεισμό μιας διασταύρωσης και ερχόμενοι αντιμέτωποι, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, με τις ειδικές δυνάμεις καταστολής «ταραχών». «Αυτοί οι παράλογοι φόνοι πρέπει να σταματήσουν, όχι μόνο στο Ελ Καχόν, αλλά παντού στη χώρα», δήλωσε η ακτιβίστρια Εστέλα Ντε Λος Ρίος. Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Τζεφ Ντέιβις, ο Ολάνγκο αγνόησε τις οδηγίες των αστυνομικών που του ζήτησαν να βγάλει το χέρι του από την τσέπη. Ο ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης και ο δεύτερος πυροβόλησε με το όπλο του!