Ηριάννα - Περικλής στο Εφετείο: Προς το παρόν, η Δικαιοσύνη παραμένει....θεόστραβη

| 28/06/2018

Άλλη μια πράξη αυτού του θεάτρου του απολύτου παραλόγου, που θα είχε πολύ ενδιαφέρον νοητικά και ίσως καλλιτεχνικά αν δεν ήταν εξοργιστικά επικίνδυνο και υποκριτικό και δεν κατέστρεφε ζωές, παίζεται τις ώρες αυτές στο Εφετείο Αθηνών όπου σήμερα, 28 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η …δίκη της Ηριάννας και του Περικλή.

Πλήθος αλληλέγγυων βρίσκεται στο χώρο και εμβρόντητοι άκουσαν, ήδη, την Εισαγγελέα της έδρας να ζητά την ενοχή τόσο της Ηριάννας όσο και του Περικλή, στη σημερινή τελευταία δικάσιμο της εκδίκησης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των δυο νέων, που πρωτοδίκως καταδικάστηκαν με βαρύτατες ποινές φυλάκισης βάσει ενός έωλου κατηγορητηρίου. Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας επί της ουσίας παρουσίασε εκ νέου το σκεπτικό της πρωτόδικης καταδίκης, προβαίνοντας μάλιστα σε εριστικά σχόλια για τα ΜΜΕ που κάλυψαν τη δίκη.

Μεταξύ άλλων επανέλαβε το (σημ. ToPeriodiko: απολύτως εμπεριστατωμένο και επιχειρηματολογημένο προφανώς) σκεπτικό ότι η Βαρκελώνη αποτελεί κοιτίδα τρομοκρατικών οργανώσεων, και ως εκ τούτου το ταξίδι στον εν λόγω προορισμό είναι ενοχοποιητικό στοιχείο. Επίσης περιέγραψε την πολιτική σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο ως πρώτο βήμα για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου.

Όσο για την έκθεση Ταΐρη, επί 13 χρόνια επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, που ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το δείγμα DNA να προέρχεται από την Ηριαννα, την χαρακτήρισε «εμπαθή» λόγω του ύφους της.  Θα μπορούσε πολλά να σχολιάσει κανείς για τα προαναφερόμενα επιχειρήματα της εισαγγελικής εισήγησης, χωρίς καν να εισέλθει στην ουσία του νόμου, ακόμη και μένοντας στο «γράμμα» του, αλλά προς το παρόν θα το αποφύγουμε καθώς όλη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ενόψει της σημερινής διαδικασίας, τον Μάιο, φίλοι της Ηριάννας ανάρτησαν στο διαδίκτυο video που έφτιαξαν για την ιονεσκικού τύπου αυτή ιστορία . Με τίτλο «Η παράλογη ιστορίας της Ηριάννας» και χρησιμοποιώντας lego, το video και το συνοδευτικό του κείμενο αφηγείται πώς τον Μάρτιο του 2011, μία κοπέλα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της, έπειτα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του, στο πλαίσιο παρακολούθησης δύο υπόπτων που είχαν επισκεφθεί το σπίτι του δεύτερου. Ο ίδιος κατηγορήθηκε με τον τρομονόμο, δικάστηκε και αθωώθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα. Η κοπέλα, που είχε δώσει δείγμα DNA και αφέθηκε ελεύθερη δίχως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο σε βάρος της, κλήθηκε μετά από δύο χρόνια να δικαστεί με αφορμή ένα «εύρημα» των αρχών. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Αυτή είναι η ιστορία της Ηριάννας Β.Λ..

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, με τις αρχές να έχουν να της επισύρουν μόνον ένα αμφιλεγόμενο «μερικό» δείγμα DNA που φέρεται να ταιριάζει με το δικό της. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, «Όσο το Εφετείο της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ένα ταινιάκι-υπενθύμιση του παραλογισμού σε βάρος της Ηριάννας από φίλες και φίλους της».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Ενόψει της σημερινής διαδικασίας, η ιστοσελίδα Katiousa.gr ανάρτησε video όπου εμφανίζονται ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Βαλέρια Κουρούπη, η Μάνια Παπαδημητρίου, ο Λεωνίδας Οικονομάκης, ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Δώρα Χρυσικού, όπου καλούν τη Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της και «να δείξει πως δεν είναι ένα σάπιο και βρώμικο τέρας, που αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ρατσιστές παπάδες, νεοναζί, φονιάδες και φασίστες, και κρατάει στη φυλακή τα παιδιά μας».

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Katiousa.gr: