Ηχηρό και μαζικό «ΟΧΙ» στη Χ. Αυγή στα Τρίκαλα

Μαζική διαδήλωση κατά της άφιξης του Ν. Μιχαλολιάκου υπό ισχυρή βροχή

| 12/11/2017

Υπό το βλέμμα ισχυρότατων δυνάμεων των ΜΑΤ, που είχαν κληθεί να μεταβούν στα Τρίκαλα και από γύρω περιοχές, αλλά και υπό καταρρακτώδη βροχή,  εκατοντάδες κόσμου διαδήλωσε την αντίθεσή του στην παρουσία του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση.

Από ώρες νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να γίνει η εκδήλωση και είχαν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής που είχε ανακοινωθεί ότι θα ακολουθήσει η πορεία των διαδηλωτών.  Μάλιστα, χρησιμοποίησαν προβολείς για να «βλέπουν» καλύτερα τους διαδηλωτές, προκαλώντας οργή και πυροδοτώντας σειρά συνθημάτων και για τις ευθύνες των κυβερνήσεων και την, τουλάχιστον, ανοχή κάποιες φορές και των αρχών στη δράση των ανανηψάντων απογόνων των δοσιλόγων του ’40.

 Οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν και διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της ναζιστικής συμμορίας, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις κατά μεταναστών, αλλά και μελών αριστερών οργανώσεων, αγωνιστών, εργατών κ.λπ. «Ούτε στα Τρίκαλα, ούτε πουθενά» βροντοφώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές σε μία πρωτοφανούς μαζικότητα για τα δεδομένα των Τρικάλων πορεία.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνέχισαν πορεία προς τον πεζόδρομο της Ασκληπιού κυνηγήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες βρισκόταν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην οδό Ασκληπιού. Δεν προκλήθηκαν ζημιές στην πόλη, ενώ το κυνηγητό ξεκίνησε στον πεζόδρομο και κατέληξε αρκετά μέτρα πιο μακριά. Ο στόχος των δυνάμεων καταστολής ήταν να εμποδίσουν τους αντιεξουσιαστές να προσεγγίσουν τα γραφεία της οργάνωσης.

Μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή,  σε αντιφασιστική εξελίχθηκε και διαδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ για τα νέα οικονομικά μέτρα, με τους διαδηλωτές επίσης να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην παρουσία του Ν. Μιχαλολιάκου στην πόλη.

Με πληροφορίες από ert.gr, trikalanews.gr, trikkipres.gr