Μια άλλη Εθνική Ελλάδος και ένα "άλλο" Μουντιάλ

«Samba Ελλάς», Locomondo και «Γκολ στη Φτώχεια»!

| 12/06/2014

#Από το γήπεδο κατευθείαν στο στούντιο βρέθηκαν τις πρώτες μέρες του Ιούνη τα παιδιά της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέγων!Έκαναν συντροφιά με τη ζωντάνια και τις φωνές τους στον Μάρκο και στα άλλα παιδιά της θρυλικής μπάντας Locomondo κατά την ηχογράφηση του τραγουδιού «Samba Ελλάς».

Είχε προηγηθεί κοινή προπόνηση(!) των μελών του συγκροτήματος με τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαμψε η καλή διάθεση και το ομαδικό πνεύμα, οι… χαμένες ευκαιρίες και τα λίγα γκολ!

Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί και ένα άλλο Μουντιάλ. Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων φιλοξενείται φέτος (18-26 Οκτωβρίου) στο Σαντιάγο της Χιλής, με τη συμμετοχή 64 ομάδων, που αποκλειστικό στόχο έχουν να φορτώσουν γκολ τα δίκτυα του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Μεταξύ αυτών, βεβαίως, θα είναι και η δικής μας Εθνική Αστέγων, η οποία συνεχίζει όλο το καλοκαίρι τις προπονήσεις της στο γήπεδο του Ρουφ, ενόψει του μεγάλου κοινωνικού και ποδοσφαιρικού αυτού γεγονότος. Η Εθνική Αστέγων μάλιστα, έχει αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού εκεί φιλοξενήθηκε, το 2010, το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Το «Samba Ελλάς» λοιπόν είναι βασισμένο στη μελωδία του πασίγνωστου βραζιλιάνικου κομματιού «Aquarella do Brazil» που έγραψε ο Άρι Μπαρόζο το 1939. Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει, μέσα στο χρόνο μερικά από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Φρανκ Σινάτρα, Μπινγκ Κρόσμπι, Τζάνγκο Ράινχαρντ κ.λπ.)

3

2

Οι φωτογραφίες είναι από τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος Αστέγων στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2010 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας (φωτογραφίες: Άρης Χατζηστεφάνου).

Περισσότερα Άρθρα

Χαρά και εργασία στην Ελλάδα των… ευκαιριών

Αισθάνεσαι μελαγχολία για το παρόν και κυρίως για το μέλλον σου; «Κούλαρε» φίλε μου, να είσαι αισιόδοξος καθώς χρυσές ευκαιρίες υπάρχουν και σε περιμένουν να τις ξετρυπώσεις κάτω από τους σκονισμένους ογκωδέστατους τόμους των μνημονίων , έτοιμες να σε απορροφήσουν μαζί με τα ταλέντα σου, εκτοξεύοντας σε στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, ενώ παράλληλα μπορούν να σε καταστήσουν λαοφιλή.

Τι άλλο θες; Ας εξετάσουμε λοιπόν ορισμένους προσοδοφόρους επαγγελματικούς κλάδους…