Η «αόρατη», για τα ΜΜΕ, επίθεση φασιστοειδών κατά μέλους της ΚΝΕ στο ΕΚΠΑ

Όταν τα περί... «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» έχουν σαφές πρόσημο και στόχο

| 31/01/2018

Επίθεση που θα μπορούσε να αποδειχτεί ακόμη και μοιραία για τη ζωή της, δέχτηκε φοιτήτρια – μέλος της ΚΝΕ την Κυριακή 28 Ιανουαρίου έξω από το δωμάτιό της στην Εστία του ΕΚΠΑ από φασίστες.  Η κοπέλα δέχτηκε χτύπημα στην πλάτη με πυροσβεστήρα ενώ έξω από το δωμάτιό της είχαν γραφτεί εμετικά αντικομμουνιστικά συνθήματα γνωστού περιεχομένου. Ευτυχώς η φοιτήτρια δεν έπαθε κάποια μόνιμη βλάβη στην υγεία της.

Το ζήτημα είναι ότι, όπως καταγγέλλεται, δεν είναι η πρώτη φορά που η κοπέλα δέχτηκε απειλές (αλλά η τέταρτη), ούτε που η δράση τέτοιου είδους υποκειμένων γίνεται …«αισθητή» με τον γνωστό βίαιο τρόπο και καταγγέλλεται προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση. Ο στόχος του εκφοβισμού και της καταστολής δια της βίας κάθε διαφορετικής άποψης γνωστός όπως και ο τρόπος.

Το ζήτημα είναι ότι το θέμα, ως είδηση, δεν «έπαιξε» από τα πιο μεγάλα ΜΜΕ και πέρασε στα «ψιλά». Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που τα κυρίαρχα ΜΜΕ «κάνουν γαργάρα» επιθέσεις και εγκληματικές ενέργειας φασιστοειδών, οι οποίες, κατά ένα περίεργο (τρόπο και για μάλλον αναμενόμενο λόγο, δεν φαίνεται να προκαλούν «ανησυχία» στην καθεστηκυία τάξη και στους νοικοκυραίους πάσης φύσεως που κλίνουν την «εγκληματικότητα» σε όλες πτώσεις.   Και όλα αυτά ενώ τα ρεπορτάζ περί «εγκληματικότητας στους πανεπιστημιακούς χώρους» διαδέχονται το ένα το άλλο. Χωρίς να θίγουν βέβαια ούτε τις επιθέσεις από τα εγκληματικά στοιχεία του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που όπως καταγγέλλεται πχ στις Εστίες του ΕΚΠΑ δεν είναι λίγες, ούτε το γεγονός ότι η φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων έχει περάσει σε ιδιωτικές εταιρείες security (με αμύθητο κόστος τις περισσότερες φορές).

Μετά από όλα αυτά έχει, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον ότι στις αλλεπάλληλες δηλώσεις περί «αβάτου των Εξαρχείων», ήρθαν να προστεθούν μόλις 2 24ωρα μετά την επίθεση των φασιστοειδών κατά του μέλους της ΚΝΕ, οι νέες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ κατά του πανεπιστημιακού ασύλου, το θεσμικό καθεστώς του οποίου δεσμεύτηκε ν’ αλλάξει όταν γίνει κυβέρνηση προκειμένου η αστυνομία να εισέρχεται όποτε θεωρεί απαραίτητο στους πανεπιστημιακούς χώρους.  Για το προκείμενο βέβαια σιωπή…