Η Βραζιλία βγαίνει στους δρόμους για την χαμένη φωνή της!

Η εν ψυχρώ δολοφονία της Marielle Franco έχει ξεσηκώσει τους φτωχούς του Ρίο

| 17/03/2018

Η καλοσχεδιασμένη και εν ψυχρώ εκτέλεση της Marielle Franco, της δημοτικής  συμβούλου που είχε γίνει η φωνή των στρωμάτων της βραζιλιάνικης κοινωνίας που έχει εγκλωβιστεί με ταξικά τείχη στις φαβέλες, έχει εξοργίσει χιλιάδες ανθρώπους στην Βραζιλία και έχει γίνει η σπίθα μιας έντονης αντίδρασης απέναντι στην αστυνομική βία και καταπίεση.

Οι ίδιες οι Αρχές μιλούν για πληρωμένη εκτέλεση μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που η Marielle Franco ενοχλούσε με τα όσα έλεγε την κυβέρνηση, ενώ νεότερα στοιχεία κάνουν λόγο για σφαίρες αγορασμένες από την αστυνομία!

Οι διαδηλώσεις στο Ρίο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του λατινοαμερικανικού γίγαντα έχουν φοβίσει την κυβέρνηση, η οποία έθεση την πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης για την σκληρότητα της στρατιωτικής αστυνομίας.

Μόλις μία μέρα πριν την δολοφονία της στις 14 Μαρτίου, η Marielle Franco με μήνυμα της στο Twitter,  είχε ασκήσει κριτική για την κατάσταση στην πόλη, αμφισβητώντας τη δράση της αστυνομίας.

Ποια ήταν η  Marielle Franco, η φωνή της δικαιοσύνης από τις φαβέλες…
Η 38χρονη δημοτική σύμβουλος ήταν από τα πιο διακεκριμένα στελέχη του κινήματος προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Βραζιλία και είχε προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην τοπική αστυνομία αλλά και την κυβέρησην.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε στη Φαβέλα ντε Μαρέ. Είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος το 2016 και από τότε δε σταμάτησε να αγωνίζεται για τους συμπολίτες της.

Mε πληροφορίες από newsit.gr telesurtv.netκαι