Η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου καταγγέλλει εξευτελιστική διαδικασία σε σύζυγο απεργού πείνας.

Σωματικος ελέγχος με πλήρη γύμνωση και επισκόπηση γεννητικών οργάνων...

| 03/04/2015

Ενώ η απεργία πείνας κρατουμένων συνεχίζεται και ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην υπουργός της πάλαι ποτέ συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί ένα από τα θέματα της ημέρας με το άρθρο του (επικριτικό για την κυβέρνηση και την “ανοχή” που επιδεικνύει) με τίτλο ‘Η αριστερά του τίποτα”, η γιατρός και συνδικαλίστρια Όλγα Κοσμοπούλου ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook το παρακάτω μήνυμα – καταγγελία. Θεωρούμε ότι είναι μια καταγγελία που πρέπει να διαδοθεί : 

«Στην εξευτελιστική διαδικασία σωματικού ελέγχου με πλήρη γύμνωση και επισκόπηση γεννητικών οργάνων υπέβαλλε σήμερα την άναυδη σύζυγο κρατούμενου απεργού πείνας, που έχει 24ωρη άδεια να τον επισκέπτεται και να τον φροντίζει, εξωτερική ανώνυμη αστυνομικίνα που εκλήθη από τον επίσης ανώνυμο αστυνομικό που συνεπικουρούσε τους φρουρούς.

Ο “έλεγχος” έγινε μέσα στο λουτρό του κελλιού. Σύντροφοι, φίλοι και συναγωνιστές, δεν έχω λόγια για να πω άλλα επί του θέματος. Πρόκειται για ένα από τα πιο απάνθρωπα, ταπεινωτικά και εξευτελιστικά πράγματα, που απαιτούμε να μην γίνονται ούτε στους κρατούμενους, πόσο μάλλον στις/τους συγγενείς τους.

Κύριε Πανούση, εμείς, η αριστερά του “τίποτα”, και ο αναρχικός -αντιεξουσιαστικός χώρος, δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτές τις πρακτικές, αλλά ούτε και να μας ταπεινώσετε μπορείτε με τέτοιες μεθόδους».

newego_LARGE_t_1101_54480922-620x330