Comicdom Con Athens 2015

Η γιορτή των κόμικ για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα

| 22/04/2015

Στις 24, 25 και 26 Απριλίου, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press προσκαλούν στην επετειακή 10η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ που άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια σκηνή και την σχέση των Ελλήνων με τα comics. Αποδεικνύοντας πως η αγάπη για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει στη 10η διοργάνωσή του, τους εξής επίσημους προσκεκλημένους του:

– τον βραβευμένο με Eagle Award, Ιρλανδό σχεδιαστή Declan Shalvey (Moon Knight, Injection).

– τον Γάλλο δημιουργό comics και συνιδρυτή της ανεξάρτητης εκδοτικής L’ Association, Patrice Killoffer.

– τον Δανό σχεδιαστή Peter Snejbjerg, γνωστό για τα σχέδιά του σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών, όπως The Books of Magic και Starman.

– την Ολλανδή Barbara Stok, δημιουργό του graphic novel Vincent, για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Vincent Van Gogh.

– τον Ισπανό δημιουργό του βραβευμένου graphic novel, Maria and IMiguel Gallardo.

– την Αμερικανίδα colorist Jordie Bellaire (Hawkeye, The Manhattan Projects).

– τον Αμερικανό δημιουργό, Ulises Farinas (Judge Dredd: City of Courts, Gamma)

– τους καταξιωμένους Πολωνούς δημιουργούς, Łukasz Mazur και Maciej Pałka.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.

[hr]

Ακολουθεί το πρόγραμμα του φετινού, επετειακού τριημέρου:

[hr]

Εκθέσεις

Η κεντρική έκθεση του φεστιβάλ, Great American Cοmics, αποτελεί τμήμα της ομώνυμης συλλογής του Cartoon Art Museum του San Francisco, και φιλοξενεί αυθεντικές σελίδες και αναπαραγωγές έργων από σημαντικούς δημιουργούς, όπως οι Milton CaniffMort WalkerJules FeifferPatrick McDonellMike Mignola, και Sergio Aragones. Παράλληλα θα φιλοξενηθεί η ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα δημιουργού Ηλία Κυριαζή, ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό της φετινής διοργάνωσης, αλλά και φωτογραφική έκθεση Cosplay του Σπυρίδωνος Κακούρη.

Προβολές

Το αμερικανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ She makes comics, που ανιχνεύει την ιστορία των γυναικών στη βιομηχανία των comics. Επίσης, το ειδικό εκτεταμένο preview του Made Ordinary, μιας δραματικής ταινίας υπερηρωικής φαντασίας, παρουσία του σκηνοθέτη της, Christian Kotey και σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση, το ντοκιμαντέρ για τη 10ετή, παράλληλη και αλληλένδετη πορεία του Comicdom Con Athens με την ελληνική σκηνή comics.

Παρουσιάσεις – Ανοιχτές Συζητήσεις

Παρουσιάσεις νέων τίτλων, αλλά και ανοιχτές συζητήσεις (panels) με θέματα όπως οι καμπάνιες συμμετοχικής χρηματοδότησης, η λογοκρισία στα comics και τη γελοιογραφία, οι υπερηρωικές ταινίες και σειρές, αλλά και οι μεταφορές λογοτεχνικών έργων σε comics.

Workshops

για τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, από τους διεθνείς προσκεκλημένους, τους Έλληνες δημιουργούς Τάσο ΖαφειριάδηΔημήτρη Κάσδαγλη και Soloup, καθώς και ένα masterclass του βετεράνου Σπύρου Ορνεράκη.

Διαγωνισμός Comicdom Cosplay

Ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας, ζωντανεύουν επί σκηνής, με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Sketch event
με τη συμμετοχή των διεθνών και Ελλήνων σχεδιαστών.

Απονομή Ελληνικών Βραβείων Comics
Τα βραβεία στους καλύτερους Έλληνες δημιουργούς comics της προηγούμενης χρονιάς, απονέμει μια Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από δημιουργούς, εκδότες και δημοσιογράφους του χώρου.

Bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών και Artist’s Alley, με νέες, αλλά και παλαιότερες εκδόσεις και φυσικά αμέτρητα signing events.

Παιδικό Πρόγραμμα

Οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, καθώς και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2015 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, δωρεάν, τον έγχρωμοπολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Comicdom Con Athens 2015

CCA2015-Poster-web