"Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" από το ομώνυμο διήγημα της Άννα Ζέγκερς

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στις 27 και 28 Απριλίου 2015 και ώρα 21:00.

| 25/04/2015

Μια τάξη κοριτσιών στην προπολεμική Γερμανία πάει εκδρομή με τις δασκάλες της… Η ΄Αννα  Ζέγκερς, εξόριστη στο Μεξικό στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, εξιστορεί την εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν και επιστρέφει… επιστρέφει στις δροσερές εποχές της εφηβείας.

Στη σχολική της εκδρομή. Στις σκηνές της ανεμελιάς με τις φιλενάδες, τα γέλια τους, τα μικρά τους μυστικά, τους έρωτες με τα αγόρια. Τη μνήμη διακόπτει η θύμηση από το μέλλον. Τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η συντριβή που προκάλεσε ο φασισμός.

Η Ιωάννα Μπιλίρη διασκευάζει την τραγικά επίκαιρη ελεγεία και μεταφέρει σκηνικά  την αγωνία της μνήμης, την ανάγκη για δικαιοσύνη, τη λαχτάρα για δικαίωση. Την επιμέλεια έχει ο Κώστας Γκερμπεσιώτης και τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Μπιλίρης.

Μια παράσταση για τα ιδανικά, τη φιλία, το νοιάξιμο, την ελευθερία. Ένας άστεγος άνθρωπος του κόσμου σε μια στάση προσμονής. Για τη ζωή, την ιστορία, τη δημιουργία. Για το τραύμα που μένει ανοιχτό ,για τους ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχάσουν.

IoannAfissa

Το Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 ΑΝΩ, η Μονάδα Εφήβων Αθήνας ΟΚΑΝΑ ‘ΑΤΡΑΠΟΣ’, ο Σύλλογος Γονέων Μονάδας Εφήβων ‘ΑΤΡΑΠΟΣ’ και οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ, διοργανώνουν την παράσταση με τίτλο “Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν” από το ομώνυμο διήγημα της Άννα Ζέγκερς, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στις 27 και 28 Απριλίου 2015 και ώρα 21οο.

Η παράσταση, μέσα από τα μάτια μίας παρέας εφήβων, πραγματεύεται τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν την εποχή του Β΄παγκοσμίου πολέμου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η υποστήριξη ενός θεραπευόμενου του 18 Άνω που βρίσκεται στη φυλακή και αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα για την αποφυλάκισή του. Θα υπάρχει προαιρετική συνεισφορά.