"Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" στο Αυτόνομο Στέκι

Για ενίσχυση της Κατάληψης Προσφύγων στη Νοταρά

| 24/02/2016

[br]

 “Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν”, από το ομώνυμο διήγημα της Anna Seghers

Μια τάξη κοριτσιών στην προπολεμική Γερμανία πάει εκδρομή με τις δασκάλες της….Η Άννα Ζέγκερς, εξόριστη στο Μεξικό στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, εξιστορεί την εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν και επιστρέφει…επιστρέφει στις δροσερές εποχές της εφηβείας. Στη σχολική της εκδρομή. Στις σκηνές της ανεμελιάς με τις φιλενάδες, τα γέλια τους, τα μικρά τους μυστικά, τους έρωτες με τα αγόρια. Τη μνήμη διακόπτει η θύμηση από το μέλλον. Τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η συντριβή που προκάλεσε ο φασισμός.

Η Ιωάννα Μπιλίρη διασκευάζει την τραγικά επίκαιρη ελεγεία και μεταφέρει σκηνικά την αγωνία της μνήμης, την ανάγκη για δικαιοσύνη, τη λαχτάρα για δικαίωση. Την επιμέλεια έχει ο Κώστας Γκερμπεσιώτης, τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Μπιλίρης, τον ήχο και το φωτισμό φρόντισε ο Παναγιώτης Βασσάλος.

Μια παράσταση για τα ιδανικά, τη φιλία, το νοιάξιμο, την ελευθερία. ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ σε μια στάση προσμονής. Για τη ζωή, την ιστορία, τη δημιουργία. Για το τραύμα που μένει ανοιχτό, για τους ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχάσουν.

[hr]
Σαββάτο 27 Φεβρουαρίου, 21:00, στο Αυτόνομο Στέκι, Ζ. Πηγής 95-97 & Ισαύρων
Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά, που θα καλύψει τα έξοδα της παράστασης και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα δοθούν στην κατάληψη προσφύγων στη Νοταρά 26.