"Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν"

Η βία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τα μάτια μιας παρέας εφήβων

| 13/10/2015

Μια τάξη κοριτσιών στην προπολεμική Γερμανία πάει εκδρομή με τις δασκάλες της… Η ΄Αννα  Ζέγκερς, εξόριστη στο Μεξικό στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, εξιστορεί την εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν και επιστρέφει… επιστρέφει στις δροσερές εποχές της εφηβείας.

Στη σχολική της εκδρομή. Στις σκηνές της ανεμελιάς με τις φιλενάδες, τα γέλια τους, τα μικρά τους μυστικά, τους έρωτες με τα αγόρια. Τη μνήμη διακόπτει η θύμηση από το μέλλον. Η παράσταση, μέσα από τα μάτια μίας παρέας εφήβων, πραγματεύεται τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, τη συντριβή που προκάλεσε ο φασισμός.

Η Ιωάννα Μπιλίρη διασκευάζει την τραγικά επίκαιρη ελεγεία και μεταφέρει σκηνικά  την αγωνία της μνήμης, την ανάγκη για δικαιοσύνη, τη λαχτάρα για δικαίωση. Την επιμέλεια έχει ο Κώστας Γκερμπεσιώτης και τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Μπιλίρης.

Μια παράσταση για τα ιδανικά, τη φιλία, το νοιάξιμο, την ελευθερία. Ένας άστεγος άνθρωπος του κόσμου σε μια στάση προσμονής. Για τη ζωή, την ιστορία, τη δημιουργία. Για το τραύμα που μένει ανοιχτό, για τους ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχάσουν.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 20.30

Θέατρο 1ου Γυμνασίου-Λυκείου (Στρογγυλό)

Καλλιθέας και Παπάγου, Αγ. Δημήτριος (πλησίον του σταθμού μετρό)

Είσοδος ελεύθερη