Η Εύη Στατήρη απεργεί, νοσηλεύεται και γράφει...

η ζωή ενέχυρο για την ελευθερία

| 28/09/2015

Από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται από εχθές το πρωί, με σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά της σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, η Εύη Στατήρη, απεργός πείνας από τις 14 Σεπτεμβρίου, γράφει…

Η Εύη Στατήρη είναι προφυλακισμένη εδώ και έξι μήνες, με μόνο στοιχείο εναντίον της, τη σχέση της με τον Γ.Τσάκαλο, καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς.  Παρότι έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε ουδεμία σχέση με τη ΣΠΦ και το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, θέση που έχουν υποστηρίξει και τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης κι ενώ η νομοθετική ρύθμιση του νέου νόμου για τις φυλακές προβλέπει ότι σε περιπτώσεις ενδείξεων τέλεσης αδικήματος αποκλειστικά λόγω συγγένειας, υπάρχει ο εναλλακτικός τρόπος του κατ’ οίκον περιορισμού αντί για προφυλάκιση, οι αιτήσεις αποφυλάκισής της έχουν απορριφθεί.

Ολόκληρη η ιατρική γνωμάτευση:

«Οι υπογράφοντες γιατροί, εξετάσαμε σήμερα 27/9/2015 και περί ώρα 10 π.μ. την κρατούμενη απεργό πείνας Ευαγγελία Στατήρη 26 ετών.

Από την αντικειμενική εξέταση διαπιστώσαμε έντονη ωχρότητα,  ορθοστατική υπόταση , ταχυκαρδία στην κόπωση και συστολικό φύσημα στην εστία ακροάσεως μιτροειδούς 3/6 περίπου.

Η ίδια αναφέρει έντονη καταβολή, εύκολη κόπωση και αίσθημα παλμών στην παραμικρή προσπάθεια και κατά την έγερση , δυσανεξία στο ψύχος.

Το τελευταίο τριήμερο εμφάνισε 2 σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας , το τελευταίο των οποίων τη νύχτα της 26ης προς 27ης /9, χαρακτηρίστηκε αρκούντως σοβαρό , ώστε απαιτήθηκε η επείγουσα διακομιδή της στο Νοσοκομείο κρατουμένων για αντιμετώπιση. Επιπλέον σε ΗΚΓ που εγένετο την 26/9/15, διαγνώσθηκαν διαταραχές επαναπόλωσης , χωρίς συνοδό ενζυματική διαταρραχή.

Η κ. Στατήρη Ευαγγελία , διάγει την 14η ημέρα απεργίας πείνας και έχει απωλέσει το 11% του αρχικού σωματικού της βάρους. Από εδώ και στο εξής , η παράταση της απεργίας πείνας , εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική της ακεραιότητα. Ως εκ τούτου και κρίνοντας από τη συνολική κλινικοεργαστηριακή της εκτίμηση, κρίνουμε σκόπιμη την άμεση διακομιδή της σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την περαιτέρω παρακολούθηση και νοσηλεία της.

Οι ιατροί, Όλγα Κοσμοπούλου – Σπυρίδων Σακκάς (Ιατροί Ε.Σ.Υ)

Κορυδαλλός 27/9/15)»

Το κείμενο της Εύης Στατήρη

Ξημερώματα Κυριακής στις 2 π.μ. μεταφέρθηκα από την εξωτερική φρουρά της φυλακής στο νοσοκομείο Άγ. Παύλος λόγω υπογλυκαιμικού σοκ. Οι γιατροί εκεί διέγνωσαν την αναγκαιότητα της μεταφοράς μου σε εξωτερικό νοσοκομείο.

Επέστρεψα στη φυλακή και το πρωί της Κυριακής μετά την επίσκεψη των γιατρών Σ. Σακκά και Ο. Κοσμοπούλου ,οι γιατροί της φυλακής συνέταξαν επειγόντως παραπεμπτικό νοσηλείας μου.

Το μεσημέρι μεταφέρθηκα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Κατά την εισαγωγή μου αρνήθηκα να μου χορηγήσουν οποιονδήποτε άλλον ορό εκτός από ορό με νερό και αλάτι εξ’ αιτίας της έντονης υπότασης που παρουσίασα και ανησύχησε τους γιατρούς. Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου αφαίρεσα και αυτόν τον ορό νερού και αλατιού.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν το δρόμο για τη δουλειά τους, χιλιάδες βιώνουν τα αδιέξοδα της οικονομικής τυραννίας, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές πηγαίνουν στις σχολές και τα σχολεία τους και η ζωή κυλάει όπως πάντα, συνεχίζω την απεργία πείνας ενάντια στον βελούδινο φασισμό της δημοκρατίας που φυλακίζει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονται στο φόβο, στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση.

Η αίτηση αποφυλάκισής μου έχει ήδη κατατεθεί εδώ και είκοσι μέρες στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει πόσο κοστολογεί την αξία της ανθρώπινης ζωής απέναντι σε πλαστές κατηγορίες που εξυπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της εξουσίας.

Η κλεψύδρα του χρόνου έχει ήδη αρχίσει να τρέχει…

Ένα σύστημα που αναγκάζει ανθρώπους να βάζουν τη ζωή τους μέσω της απεργίας πείνας, ως ενέχυρο για την ελευθερία τους είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει…

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Εύη Στατήρη  15η μέρα απεργίας πείνας

Γενικό Κρατικό Νικαίας Θάλαμος κρατουμένων