Η θέση του Θεού για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ

Η Εκκλησία της Αγγλίας έφτιαξε προσευχή - παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος

| 28/04/2016

Οι άθεοι ας το ξανασκεφτούν μέρες πού ‘ναι: Οχι μόνο υπάρχει ο Υψιστος αλλά είναι και πολιτικά ενεργός! Μπορεί να είναι κάπως διακριτικός σε ό,τι αφορά στα γυναικόπαιδα που πνίγονται στην Μεσόγειο προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση – προφανώς θα έχει τους μυστήριους λόγους Του – αλλά ακόμη και Αυτός έχει όρια στην υπομονή Του!

Ετσι, το franchise Του στην Βρετανία, η Εκκλησία της Αγγλίας, δημοσιοποίησε προσευχή, με την οποία Τον παρακαλεί να παρέμβει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, μπροστά στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Στην προσευχή, οι αγγλικανοί παπάδες ζητούν από την χάρη Του να ευλογήσει τους εκλογείς με «διορατικότητα», ώστε η Βρετανία να μπορέσει «να ευημερήσει και μαζί με όλους του λαούς της Ευρώπης, να εργαστεί για το κοινό καλό».

Οι «The New York Times» μάλιστα σχολιάζουν, ότι όποιος θέλει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί, ότι ο Θεός – ή τουλάχιστον οι αγγλικανοί εκπρόσωποί του – δεν θα είναι με την δική του πλευρά!

Προβλέπεται επίσης, ότι η εντυπωσιακά αγκιταδότικη προσευχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε σε λειτουργίες στους ναούς, είτε ιδιωτικά, λίγο πριν το δημοψήφισμα.

Οι Συντηρητικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δικές τους «πηγές» φέρουν τον Υψιστο να διατηρεί θέση ουδετερότητας στο δημοψήφισμα. «Είναι πολιτική» (σσ. η προσευχή) δήλωσε οργισμένος ο Συντηρητικός βουλευτής, Πήτερ Μπον. «Και η πολιτική πρέπει να μην έχει τίποτα κοινό με την εκκλησία» συμπλήρωσε. Δήλωση που θα έκανε ακόμη και τα χερουβείμ να κατουρηθούν από τα γέλια, αν βέβαια είχαν τέτοιου είδους ανάγκες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπον, ο Θεός θα είχε ουδέτερη θέση έναντι του δημοψηφίσματος!

Πάντως, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Αγγλίας προσπαθούν να αμυνθούν λέγοντας ότι η προσευχή δεν δημιουργήθηκε για να προσανατολίσει τους εκλογείς σε συγκεκριμένη απόφαση. Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερ, Τζάστιν Ουέλμπι, δήλωσε, ότι η εκκλησία είναι «ουδέτερη» έναντι του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, ως πραγματικός χριστιανός πρόσθεσε, ότι οι Βρετανοί βιώνουν «πραγματικό τρόμο»… με την μετανάστευση και ότι σήμερα «είναι πραγματικά σημαντικό να εισακουστούν αυτές οι ανησυχίες»!

Για όποιον ενδιαφέρεται η προσευχή έχει ως εξής: «Θεέ της Αλήθειας, ευλόγησέ μας με την χάρη να συζητήσουμε το περιεχόμενο αυτού του δημοψηφίσματος με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Δώσε γενναιοδωρία σε όσους επιδιώκουν να σχηματίσoυν γνώμη και δώσε γνώση σε αυτούς που ψηφίζουν, ώστε το έθνος μας να μπορέσει να ευημερήσει, και μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης, να μπορέσουμε να εργαστούμε για την ειρήνη και το κοινό καλό. Για χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αμήν»…

εκκλησια-αγγλια

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.