Η πατριαρχία σκοτώνει: Βασάνισαν μέχρι θανάτου 8χρονο αγόρι που έπαιζε με κούκλες

Η συνέχιση της δίκης ξύπνησε την φρίκη

| 20/10/2017

Η πατριαρχία σκοτώνει: Βασάνισαν 8χρονο αγόρι που έπαιζε με κούκλες

Τα πρότυπα φύλου, εκτός από συναισθηματική βία πολλές φορές γίνονται και αιτίες για σωματική βία, η οποία συχνά φτάνει στα άκρα. Μετά τον τραυματισμό του μεταπτυχιακού φοιτητή στα Χανιά από βαρύμαγκες Κρητικούς,  τώρα ξαναέρχεται στην επιφάνεια η περίπτωση του μικρού Gabriel, ο οποίος το 2013 είχε βρει τραγικό θάνατο από τα χέρα της ίδια του της μητέρας.

Ο  μικρός είχε βρεθεί φιμωμένος και δεμένος μέσα σε ένα ντουλάπι στο σπίτι όπου έμενε με την μητέρα του και τον φίλο της, στην Καλιφόρνια, τον Μάιο του 2013. Ήταν όμως πολύ αργά για να σωθεί. Ήταν εγκεφαλικά νεκρός και δύο μέρες αργότερα ξεψύχησε ολοκληρωτικά.

Τώρα, με αφορμή την δική για την υπόθεση του, οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως πραγματικά σοκάρουν:  «βασανιζόταν περισσότερο από πολλούς φυλακισμένους πολέμου» ενώ αναγκαζόταν συχνά «να τρώει περιττώματα γάτας και σάπιο σπανάκι, χωρίς να επιτρέπεται να πηγαίνει τουαλέτα». Είχε φτάσει μάλιστα σε σημείο να γράψει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αυτοκτονήσει.

Μάρτυρες κατηγορίες είναι τα άλλα δύο παιδιά της μητέρα, οι μαρτυρίες των οποίων συγκλονίζουν: «Η μαμά μου και ο φίλος της ανάγκαζαν τον Gabriel να τρώει χαλασμένα πράγματα. Ένα πράγμα που θυμάμαι ήταν να έχει λήξει σπανάκι», είπε στο δικαστήριο ο μεγαλύτερος αδερφός του ο οποίος ήταν 12 ετών όταν σκοτώθηκε ο Gabriel.

Η 14χρονη αδερφή του συμπλήρωσε:«Τον πέταξαν στον αέρα και έπεσε κάτω. Δεν συνήλθε ποτέ. Τον σηκώσανε, τον έριξαν στο ντους και του φώναζαν να ξυπνήσει. Η μητέρα μου αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία και μου είπε να πιάσω ένα κουρέλι και να καθαρίσω το μεγαλύτερο μέρος του αίματος που ήταν στο πάτωμα»

Η μητέρα, η 32χρονη Pearl Fernandez και ο φίλος της, ο 37χρονος Isauro Aguirre, κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού και βασανισμό. Ο Aguirre έλεγε ότι ο μικρός είναι gay και αυτό είναι «κάτι κακό».

gabriel-fernandez-3

Μεταξύ άλλων έκαψαν το παιδί με τσιγάρα και το χτυπούσαν με μεταλλική κρεμάστρα. Σύμφωνα με μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, η οποία είναι σε εξέλιξη, το παιδί ήταν «υγιές και χαρούμενο» μέχρι που μετακόμισε από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς όπου ζούσε στο σπίτι της μητέρας και του φίλου της.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr