Η σημερινή μέρα δεν μπορεί να φιμωθεί: Τα αιτήματα των γιατρών είναι προϋπόθεση ύπαρξης της υγείας μας

| 07/04/2020

Η κυβέρνηση επιστρατεύει κανάλια και μέσα για να μην γίνει γνωστό στην κοινή γνώμη το πραγματικά ζητούμενο και λοιδορεί αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή: Τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα αιτήματα τους. Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ.

Που σήμερα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (γιατροί είναι άλλωστε και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε) κάνανε συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα μπροστά στα νοσοκομεία τους για να ακουστεί η φωνή τους, η φωνή που αντιπροσωπεύει όλο τον ελληνικό λαό.

Μια φωνή που απαιτεί μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ και ιδιωτών γιατρών, που απαιτεί ιατροφαρμακευτικό και προστατευτικό υλικό για να μπορεί το δυναμικό των νοσοκομείων, το ΕΣΥ, να ανταπεξέλθει.

Η κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα αντιθέτως, και ενώ έχει επιδείξει τεράστιο ενδιαφέρον στην υλοποίηση της καραντίνας και την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν ικανοποιεί κανένα αίτημα τους. Δεν ικανοποιεί, αυτή ακριβώς την περίοδο, τις ανάγκες του λαού για την υγεία του. Αντ’ αυτού συνεχίζει και αποζημιώνει επιχειρηματίες σε πολλούς τομείς, δεν προσλαμβάνει κανέναν γιατρό ενώ το έχει εξαγγείλει, δεν φτάνει στα νοσοκομεία το υλικό που έχουν ανάγκη, παρά τις καθημερινές καταγγελίες συλλογικά από σωματεία και ατομικά από γιατρούς στα νοσοκομεία. Αυτό που ξέρει να κάνει είναι να στέλνει την αστυνομία και να χειραγωγεί μέσω των ΜΜΕ τον κόσμο.

H σημερινή μέρα 7 Απρίλη, θα θυμίζει την παγκόσμια μέρα υγείας και την πανελλαδική δράση των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών.

Θα θυμίζει ωστόσο και τους ΔΙΑΣ και την αλητεία της κυβέρνησης & του Χρυσοχοΐδη για να τους εκφοβίσει.

Θα θυμίζει fake ευαισθησίες και χειροκροτήματα και επιστρατευμένα ΜΜΕ που χτυπάνε ύπουλα τους πραγματικούς ήρωες των ημερών μας.

Θα θυμίζει καραντίνες, απαγορεύσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και πρόστιμα.

Θα θυμίζει την πλήρη απαξίωση της δημόσιας υγείας και της δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο.

Θα θυμίζει πως τα νοσοκομεία που παλεύουν ενάντια στον ιό μετατράπηκαν σε πεδία άσκησης εξουσίας και καταστολής από το κράτος που παλεύει ενάντια στον λαό.

Θα θυμίζει πως η κυβέρνηση παίζει σαφή ρόλο στήριξης των επιχειρηματιών και ύπουλα αρνείται να κάνει το αυτονόητο:

Την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό που απαιτούν πίσω από τις μάσκες οι άνθρωποι που είναι δουλειά τους να προστατεύουν την δημόσια υγεία.

*κεντρική φωτογραφία κειμένου: Μάριος Λώλος

Γεννημένος το 1984 στην Λάρισα, εγκλωβισμένος για κάποια χρόνια στην Ιταλία, αντί να μάθει να ξυπνάει στις αίθουσες δικαστηρίων έμαθε να βρίσκεται στις αίθουσες κινηματογράφου καθώς και πίσω από φωτογραφικές μηχανές. Έκτοτε γράφει για ταινίες και για σινεμά (καθώς και για ό,τι άλλο σκέφτεται) και φωτογραφίζει για φωτορεπορτάζ και για ευχαρίστηση. Είναι μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και της Επιτροπής κρίσης και αξιολόγησης του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).