Η Τουρκία βομβαρδίζει χωριά στην Συρία... χωρίς ISIS

Ανακοίνωση της Γενικής Συντονιστικής Αρχής των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης (Al Jazira, Kobani και Efrin)

| 21/10/2016

Ο πραγματικός λόγος, ή τουλάχιστον ένας από τους βασικούς, πίσω από το… «αντιτρομοκρατικό» «μπαϊράκι» με το οποίο συνοδεύει προπαγανδιστικά η Τουρκία την επέμβασή της στην Συρία, αναδεικνύεται από την ανακοίνωση – «Δημόσια Δήλωση» – της Γενικής Συντονιστικής Αρχής των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης (Al Jazira, Kobani και Efrin), με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου:

«Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν χωριά στην περιοχή Al Shahba

»Από χτες, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τα χωριά Um Al Housh, Um Al Qura και Hasiya στην περιοχή Al Shahba, στο βόρειο Χαλέπι. Αυτά τα χωριά είχαν πρόσφατα απελευθερωθεί από τις επαναστατικές δυνάμεις. Η βομβιστική αυτή επίθεση συνέβη λίγες ώρες μόνο μετά την απελευθέρωση αυτών των χωριών, του Al Shabha Dam και του κέντρου Syriatel από τους τρομοκράτες της ISIS.

»Εμείς, η Γενική Συντονιστική Αρχή των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης (Al Jazira, Kobani και Efrin) καταδικάζουμε αυτή τη βίαιη επίθεση, που διέπραξε το τουρκικό κράτος εναντίον του λαού μας και απειλεί εκατοντάδες αθώους πολίτες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους πολίτες της Βόρειας Συρίας. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι η πρόσφατη αυτή επίθεση του τουρκικού κράτους έρχεται σαν απάντηση στην απελευθέρωση της περιοχής από τους τρομοκράτες της ISIS. Είναι μία απόδειξη ότι η Τουρκία στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της ISIS και άλλες συνδεόμενες με αυτή τρομοκρατικές οργανώσεις και άτομα.

»Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσική Ομοσπονδία, διεθνείς ανθρωπιστικές και πολιτικές οργανώσεις να δράσουν άμεσα ώστε να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα και να εμποδίσουν το τουρκικό κράτος που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή με τις συνεχείες παραβιάσεις της συριακής κυριαρχίας και διεθνών νόμων και συμβάσεων. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να αγνοηθεί από τη διεθνή κοινότητα, όπως συνέβη όταν η Τουρκία κατέλαβε την Jerablus. Καλούμε επίσης όλους τους Σύρους να ενεργήσουν υπεύθυνα και να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς, απο τους οποίους χαμένη βγαίνει η ίδια η Συρία και η διαδικασία επίλησης της συριακής κρίσης.

»Η Γενική Συντονιστική Αρχή των Καντονιών της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης (Al Jazira, Kobani και Efrin)
19/10/2016».