Η ΧΑ συνεχίζει να τρομοκρατεί στον Άγιο Παντελεήμονα

Καταγγελία κατοίκου της περιοχής στο ToPeriodiko.gr

| 22/12/2014

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία κατοίκου της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα για περιστατικό που αναδεικνύει την προσπάθεια συνέχισης της δράσης της ακροδεξιάς συμμορίας της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα. Έχουμε στη διάθεση μας τα στοιχεία της καταγγέλουσας αλλά δεν τα δημοσιεύουμε στη βάση της δικής της παράκλησης.


“Πριν από λίγες μέρες ένα ζευγάρι διερχόταν από την πίσω πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα ενώ στο μπροστά μέρος ήταν σταθμευμένες μηχανες της ομαδας ΔΙΑΣ. Ενώ το ζευγάρι δεν έφερε πάνω του κάποιο διακριτικό πολιτικών πεποιθήσεων, τρία ατομα που καθοντουσαν στα σκαλακια του Αγ. Παντελεημονα αρχίσανε να τους βρίζουνε ως “αναρχικούς” (“όπου σκοταδι και βροχη, π…ς γιοι αναρχικοι”) .

Χωρίς το ζευγάρι να δώσει κάποια απάντηση, λίγο πιο πέρα έπεσε πάνω σε δυο χρυσαυγίτες που έγραφαν συνθήματα στους τοίχους. Εκείνοι, σφυρίζοντας συνθηματικά στην πρώτη ομάδα, αρχισαν να ακολουθούν το ζευγάρι χωρίς να προηγηθεί κάποια πρόκληση. Τους καταδίωξαν μέχρι την είσοδο πολυκατοικίας στην οποία μπήκαν κι αφού έκλεισαν την πόρτα, οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν μετά μανίας να σπάσουν τη τζαμαρία. Αφού προσπάθησαν αρκετή ώρα χωρίς επιτυχία, έφυγαν.

Οι χρυσαυγίτες προσπαθούν με την κάλυψη της αστυνομίας να ανακαταλάβουν την περιοχή και με κριτήριο όχι μόνο το χρώμα του δέρματος αλλά και τον τρόπο ένδυσης – που προφανώς κρίθηκε “αναρχικός” στην περίπτωση του ζευγαριού – να επιβάλουν το ποιος θα μπορεί και ποιος όχι να περνάει από εκεί.”

Ν.Β.

Xrysi-Avgi-5702