Η χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο

Ναυάγιο με 700 μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή

| 19/04/2015

Nέα κι από ό,τι φαίνεται η μεγαλύτερη έως τώρα τραγωδία στη Μεσόγειο, με ναυάγιο σκάφους, στο οποίο επέβαιναν περίπου 700 μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, σημειώθηκε στα ανοιχτά της Λιβύης.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή η ιταλική Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν διασώσει 28 μετανάστες και έχουν περισυλλέξει 23 πτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοιάριο ανατράπηκε όταν οι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό συγκεντρώθηκαν στη μία πλευρά του μόλις είδαν ότι τους πλησιάζει ένα εμπορικό πλοίο.

Το ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Αν επιβεβαιωθεί, η τραγωδία αυτή θα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη νότια Μεσόγειο και θα ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών μεταναστών από την αρχή του έτους σε 1.500.

«Προς το παρόν φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων», σχολίασε η Καρλότα Σάμι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή με τη συμμετοχή δυο πλοίων με σημαία Μάλτας, ενώ συνολικά 20 πλοία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις.