Θάνατος στο απόηχο των δηλώσεων Τραμπ
Το Ισραήλ δεν έχασε χρόνο και ξεκίνησε την επίθεση

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ περί αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραηλινού κράτους δεν άργησαν να δείξουν τις καταστροφικές για την περιοχή επιδράσεις τους.
Το Ισραήλ επιτέθηκε χθες εναντίον δύο “στρατιωτικών θέσεων” τόσο με τεθωρακισμένο, όσο και με στρατιωτικό αεροσκάφος, χωρίς προηγουμένως να έχει ορίσει ποιος τις κατέχει, με αφορμή μια υποτιθέμενη εκτόξευση ρουκετών, νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατού,, μία ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας κατέπεσε στο Ισραήλ, ενώ δύο εντός του παλαιστινιακού θύλακα. Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Χαμάς θεωρώντας την «υπεύθυνη για τις εχθρικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ από τη Γάζα».
Με πληροφορίες από το tvxs.gr