Θέατρο «Από Κοινού»: Κόντρα στην απογοήτευση και την μοιρολατρία!

'Ενα νέο, πολύπλευρο πολιτιστικό εγχείρημα

| 27/07/2016

‘Ενα νέο πολιτιστικό εγχείρημα φιλοδοξεί να αποτελέσει πολύπλευρη πνευματική «όαση» στους σκοτεινούς καιρούς μας. Το «Θέατρο Από Κοινού» δημιουργήθηκε από την ανάγκη «να πάμε κόντρα στην απογοήτευση, κόντρα στη μοιρολατρία, συνεχίζοντας τον αγώνα για όσα ομορφαίνουν τη ζωή μας» λένε οι εμπνευστές του.

«Οι δραστηριότητές μας, πολλές και ποικίλες. Αρχής γενομένης από το χειροποίητο – στην κυριολεξία – θέατρό μας. Ένας χώρος κοντά στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός, στην Ευπατριδών 4, που από συνεργείο μετατρέψαμε σε θέατρο και πολυχώρο τέχνης». Εκτός από θεατρικές παραστάσεις, θα φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και κινηματογραφικές βραδιές στον αυλή του, με χαμηλό εισιτήριο. Επίσης Θέατρο Σκιών για μικρούς και μεγάλους από άξιους συνεχιστές του είδους.

Στις άμεσες δραστηριότητές τους είναι και το θεατρικό εργαστήρι.

Οι κύκλοι μαθημάτων του θεατρικού εργαστηριού στο θέατρο Από Κοινού, ασχολούνται με μια σφαιρική αντιμετώπιση της θεατρικής τέχνης με Υποκριτική, Φωνητική, Κινησιολογικό Αυτοσχεδιασμό, Απαγγελία και Ιστορία Θεάτρου και Λογοτεχνίας.

Το θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να ζήσουν την μαγεία της ανακάλυψης μιας σειράς από κώδικες έκφρασης και επικοινωνίας. Απευθύνεται σε τελειόφοιτους που θα ήθελαν να συνεχίσουν την επαφή τους με τη θεατρική γνώση προσεγγίζοντας περισσότερο τους καλλιτεχνικούς στόχους τους.

Το θεατρικό εργαστήρι του Από Κοινού προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασικών γνώσεων και εμπειριών έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να καλύψει μια, όσο γίνεται, πολύπλευρη άποψη για την λειτουργία της θεατρικής τέχνης. Έτσι κι αλλιώς η ενασχόληση με τη θεατρική πράξη είναι μία μαγική πλατφόρμα για να ανακαλύψει κανείς τις δυνατότητές του, τις προσωπικές του αλήθειες κι όχι αυτές που του επιβάλλονται, να βρει τον εσώτερο εαυτό του, να επικοινωνήσει άφοβα τα συναισθήματά του με τους γύρω του.

Ειδικά για παιδιά που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν σπουδές θεάτρου και χρειάζονται προετοιμασία από 1η Αυγούστου έως τέλος Σεπτεμβρίου το θεατρικό εργαστήρι προσαρμόζει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να τα βοηθήσει να συνθέτουν ρόλους μέσα από την Υποκριτική και την Κίνηση, με μαθήματα Φωνητικής και Απαγγελίας, για να αποδώσουν το μέγιστο στις εισαγωγικές εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόγραμμα μαθημάτων

ΔΕΥΤΕΡΑ

6μμ-8μμ : Φωνητική με τη Νένη Ζάππα
8μμ-10μμ : Υποκριτική με τον Κοραή Δαμάτη

ΤΡΙΤΗ

6μμ-8μμ : Ιστορία Θεάτρου- Λογοτεχνίας με την Αλεξάνδρα Μπούκα
8μμ-9μμ : Κινησιολογικός Αυτοσχεδιασμός με την Αγγελική Ξένου
9μμ-10μμ : Απαγγελία με τον Αντώνη Ξένο

ΤΕΤΑΡΤΗ

6μμ-8μμ : Φωνητική (Νένη Ζάππα)
8μμ-10μμ : Υποκριτική με την Ελένη Γερασιμίδου

ΠΕΜΠΤΗ

6μμ-8μμ : Υποκριτική (Κοραής Δαμάτης)
8μμ-10μμ : Απαγγελία (Αντώνης Ξένος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

6μμ-8μμ : Κινησιολογικός Αυτοσχεδιασμός (Αγγελική Ξένου)
8μμ-10μμ : Υποκριτική (Ελένη Γερασιμίδου)

info: Θέατρο Από Κοινού, Ευπατριδών 4, Γκάζι (κοντά στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός), Τηλ επικοινωνίας: 210 6033676 & 6977987271

θεατρο