Κατηγορίες - πρόκληση στο φόντο του «deal» κράτους - εκκλησίας

Στο Αυτόφωρο σήμερα οι συλληφθέντες από την επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη

| 28/07/2016

Με κατηγορίες που συνιστούν ακόμη μία πρόκληση προς κάθε προσπάθεια άρθρωσης κινηματικού «λόγου» και στο «φόντο» της αγαστής συνεργασίας εκκλησιαστικής ιεραρχίας και κράτους, δικάζονται σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.

‘Απαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι 14 συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» (9 και 5 αντίστοιχα) διώκονται για «κατάληψη δημόσιας περιουσίας», ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «φθορά ξένης ιδιοκτησίας».

Βέβαια, το να εμφανίζεται το κράτος ως «υπερασπιστής» της δημόσιας περιουσίας την ώρα που την παραδίδει στην εκκλησία, θα ήταν μόνο σύντομο ανέκδοτο, αν δεν εμπεριείχε έντονο το στοιχείο του πολιτικού κυνισμού και αμοραλισμού.

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέα ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.

Ενόψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις σήμερα 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ’ όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.