Θυροκολούν την απόφαση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων!

Στις... όχθες του Ρουβίκωνα η κυβέρνηση

| 14/11/2016

Πολύ κοντά… στην «διέλευση» του Ρουβίκωνα στο ζήτημα της καταστολής έχει φτάσει η κυβέρνηση, η οποία, όχι μόνο απαγόρευσε πριν μερικές ώρες τις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα ουσιαστικά παντού, αλλά θυροκολεί την απαγόρευση αυτή στα γραφεία του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων!

Οπως αναφέρει το narnet.gr, σήμερα το απόγευμα, αστυνομικοί θυροκόλησαν την απαγόρευση στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΝΑΡ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όπως και στα γραφεία πολλών ακόμα οργανώσεων και φορέων. «Το περιεχόμενο της θυροκολήμένης απόφασης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής υπογράφεται από το διοικητή Υποστράτηγο της ΓΑΔΑ και το λεξιλόγιό της είναι ταιριαστό – και άκρως συμβολικό – με τις μέρες τούτες, μέρες της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη: “Δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας τάξης κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία…” και “Οι συμμετέχοντες σε συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση κλπ…”. 43 χρόνια πέρασαν από το Νοέμβρη, η αστική εξουσία επιμένει στις απαγορεύσεις και την καταστολή. Τίποτα δεν έχει αλλάξει…».

Το ΝΑΡ καλεί «όλους τους εργαζόμενους και την ανυπότακτη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά και άφοβα, οργανωμένα και αποφασιστικά, την Τρίτη και την Πέμπτη.

Συγκέντρωση: Πολυτεχνείο, Πατησίων, ώρα 5.00 μ.μ. και πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αντίστοιχα οι συγκεντρώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις».

Προειδοποιεί την κυβέρνηση «να μην θέσει κανένα εμπόδιο, καμία απαγόρευση στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ελεύθερα στην ίδια του τη χώρα. Να μην στήσει τα ΜΑΤ και τα χημικά, τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στο μαζικό κίνημα λαού και νεολαίας, που διεκδικεί το Ψωμί – Δουλειά – Ειρήνη – Ελευθερία της εποχής μας. Η καταδίκη όσων απλώσουν χέρι πάνω στον αγωνιζόμενο λαό θα είναι ανεξίτηλη. Ντροπή και αίσχος! Η ιστορία τους έχει ήδη κρίνει για την κατάντια τους…».

%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b72

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης από αντιπροσωπείες των Συνδικάτων που καλούν την Τρίτη στο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών με επικεφαλής τους βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη και Σταύρο Τάσσο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ που συνδιοργανώνει την κινητοποίηση της Τρίτης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Νίκο Τόσκα. Του εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτή την κυβερνητική απόφαση υπενθυμίζοντας πως πριν από κάποια χρόνια διαμαρτύρονταν και αυτοί με τη σειρά τους σε αντίστοιχες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αμετακίνητος ο υπουργός επικαλέστηκε λόγους «ασφαλείας» σημειώνοντας πως η απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί πίσω.

%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b73