Τα... «μεταμνημονιακά θαύματα» περνούν δύσκολες στιγμές....

Στον δρόμο κατά της πολιτικής λιτότητας οι Ισπανοί

| 19/12/2016

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα των συνδικάτων να διαδηλώσουν στην Μαδρίτη κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι. Το κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας είχαν απευθύνει τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, το CCOO και το UGT, με κεντρικό σύνθημα: «Οι άνθρωποι και τα δικαιώματά τους έχουν προτεραιότητα».

Τα συνδικάτα, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποί τους και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, απαιτούν δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση ενώ προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν «περισσότερες κινητοποιήσεις στους δρόμους» το 2017. Επίσης ζητούν «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας», αύξηση μισθών και συντάξεων αλλά και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «No» και πινακίδες με εικόνες από ψαλίδια, ως σύμβολο της πολιτικής περικοπών και των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.

Φαίνεται ότι και στην Ισπανία, μακράν δεν συμμερίζονται όλοι την αγωνιώδη προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ να εμφανίσουν ακόμη ένα… «μεταμνημονιακό», «οικονομικό θαύμα»…