Το Ισραήλ ετοιμάζεται για επέκταση των εποικισμών...

... βομβαρδίζοντας ασταμάτητα

| 23/08/2016

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητά του εναντίον των Παλαιστινίων ανακοινώνοντας την επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το euronews, ο Συντονιστής Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αρχές στην περιοχή εξετάζουν το ενδεχόμενο να «επιστραφεί κάποια έκταση για χρήση από πολίτες».

Οι νέες κατοικίες αναμένεται να κατασκευαστούν σε σημείο που τώρα ελέγχεται πλήρως από τον ισραηλινό στρατό.

Η οργάνωση «Ειρήνη Τώρα» που τάσσεται κατά των εβραϊκών εποικισμών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να επεκτείνει τον εποικισμό στην καρδιά της Χεβρώνας. Πρόκειται για έναν από τους πιο κρίσιμους και αμφιλεγόμενους εποικισμούς. Το κάνουν τροποποιώντας τους νόμους και επιτρέποντας εποίκους μέσα σε στρατιωτική βάση με πρωτοφανή τρόπο. Εμείς πιστεύουμε ότι η εξέλιξη είναι κακή για το Ισραήλ και κακή για τη λύση των δύο κρατών», δηλώνει η εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Εκπρόσωπος των εποίκων της Χεβρώνας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή… «ανήκε πάντα στην εβραϊκή κοινότητα»!

Περίπου 1.000 Εβραίοι έποικοι διαμένουν σε οχυρωμένους θύλακες της πόλης, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Η ανακοίνωση έγινε αμέσως; μετά τους νέους, χθεσινούς βομβαρδισμούς της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στην Λωρίδα της Γάζας με αφορμή την εκτόξευση μιας ρουκέτας η οποία δεν προκάλεσε ζημιές ή τραυματισμούς στην πλευρά του Ισραήλ.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας εκ των οποίων είναι 17 ετών. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, τα ισραηλινά πυρά επικεντρώθηκαν σε θέσεις της Χαμάς στο βόρειο κομμάτι της Γάζας, κοντά στα σύνορα.