Κάδο Παραντίσο: ένας αποχαιρετισμός και μια αρχή

17 και 18 Μαρτίου αποχαιρετούμε προσωρινά τον αγαπημένο μας παιδότοπο

| 13/03/2018

Ήμασταν εκεί όταν άνοιξε αυτός ο υπέροχος χώρος. Ένας χώρος φτιαγμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από τα χέρια των ανθρώπων που σκέφτηκαν να τον δημιουργήσουν και γεμάτος από παιδιά -όλων των ηλικιών- που ανακαλύπτουν την απόλαυση του παιχνιδιού μέσα από τα πιο απλά υλικά. Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με τους ανθρώπους του εκεί μέσα είδαμε λάστιχα, παλέτες, πεταμένα κρεβάτια, τενεκέδες, καπάκια, σωλήνες να μετατρέπονται σε κούνιες, μουσικά όργανα, χάρτες, όργανα Φυσικής κ.ο.κ. Και καταλάβαμε τι σημαίνει στην πράξη το να δίνεις διαφορετικές μορφές σε καθημερινά αντικείμενα και πόσο συναρπαστικό είναι για τα παιδιά να γίνονται κομμάτι όλης αυτής της μεταμόρφωσης.

Στα τρία χρόνια που λειτουργεί μέχρι σήμερα έγινε ορμητήριο για πολλά παιχνίδια, πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης, πολλά όνειρα. Τα όνειρα και η αστείρευτη αυτή όρεξη για upcycled δημιουργία και παιχνίδι θα πρέπει να συνεχιστούν σε άλλον χώρο και παρακάτω μας εξηγούν γιατί.

Το Περιοδικό αναδημοσιεύει την πρόσκλησή του Κάδο Παραντίσο για μια καινούργια αρχή και καλεί τους φίλους και τις φίλες μας να γιορτάσουμε όλοι/όλες μαζί και συμβάλουμε με ιδέες για καινούργιο χώρο.

17 και 18 Μάρτη συντονιστείτε για πολύ upcycled καταστάσεις….


Η FatCut, η συλλογικότητα που δημιούργησε το Cado Paradiso, μένει άστεγη.
Η κτηματομεσιτική φούσκα που κατασκεύασε την κρίση κατάφερε να ρίξει αρκετά τις τιμές των κτιρίων με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να βρίσκονται σε έξαρση.

Έτσι και ο δικός μας ενοικιαζόμενος χώρος είναι πλέον προς πώληση και εμείς για άλλη μια φορά σε αναζήτηση. Το εγχείρημα του Cado Paradiso όπως και τα εργαστήριά μας και όλες οι δραστηριότητες μας είναι μηδενικού αρχικού κεφαλαίου και δε στηρίχθηκαν από σπόνσορες, κράτος ή Ευρώπη παρά μόνο από την αγάπη των παιδιών και ενήλικων επισκεπτών. Επίσης από τις χιλιάδες ώρες αυτοδιάθεσης που αφιέρωσε η ομάδα μας προκειμένου να ισορροπήσει την έλλειψη κεφαλαίου.

Ο χώρος μας θα γιορτάσει το κλείσιμό του σαν μια αφετηρία για μια καινούρια αρχή. Ένα διήμερο γεμάτο upcycling, συναυλίες και δρώμενα για τα παιδιά θα λάβει χώρο στην οδο Εριγόνης 3 για τελευταία φορά στις 17 και 18 Μαρτίου.

Τέλος να πούμε πως τα όνειρα, η φαντασία και οι ιδέες μας δεν οριοθετούνται από 4 τοίχους, γι’ αυτό και εμείς ως συλλογικότητα αποφασίσαμε να αναζητήσουμε εκ νέου χώρο για τα παιδικά μας εργαστήρια. Περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για νέο χώρο (ψηλοτάβανο, τουλάχιστον 120 τ.μ., εύκολη πρόσβαση, με κήπο-αίθριο)
τηλ.επικοινωνίας 6937527320 και 6979726728