Κάποιες βασικές αρχές δικαίου

| 28/02/2021

Ένας κρατούμενος είναι τέτοιος, ακριβώς γιατί δικάστηκε και καταδικάστηκε.

Η προσωπική «άποψη» του καθενός γι’ αυτόν, δεν ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν.

Είτε εκφέρεται από ακροδεξιούς τιποτένιους ακόλουθους, είτε από υπουργοποιημένους τηλεπωλητές και πρωθυπουργούς.

Είτε από εμένα.

Είναι κρατούμενος και όχι αυτό που νομίζει ο καθένας ότι είναι.

Ονομάζεται έτσι γιατί ακριβώς τέτοιος είναι. Ένας κρατούμενος. Σε κελί. Γιατί καταδικάστηκε.

Δεν δικάζεται και καταδικάζεται και δικάζεται και καταδικάζεται και δικάζεται και καταδικάζεται αιωνίως και ενώ είναι μέσα στο κελί.

Δεν εκτελείται, με δόλο ή «παράλειψη» ή χυδαίες νομικοφανείς τυπικούρες από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε τύπου βίτσιο, πολιτικό ή μη.

Β α σ ι κ έ ς  α ρ χ έ ς  δ ι κ α ί ο υ. Τελεία και παύλα.

Όσοι σιωπαίνουν ενώ μπορούν να μιλήσουν ή όποιοι εκφέρουν άποψη ενώ κανείς δεν τους τις ζήτησε ή όποιοι κατά κυβερνητική παραγγελία βοθρολογούν ή όποιοι έχουν το παραμικρό χρέος και ευθύνη να πράξουν και δεν έπραξαν είναι το ίδιο και το αυτό.

Τα πτυχία νομικής, τα πτυχία δημόσιας ενημέρωσης και καναλιζαρίσματος, τα πτυχία απανθρωπιάς και αποκτήνωσης, τα πτυχία ποταπότητας, τα πτυχία SS τους έχουν σωρευθεί και έχουν μπουκώσει τη ζωή και τις αξίες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Γεννημένος το 1984 στην Λάρισα, εγκλωβισμένος για κάποια χρόνια στην Ιταλία, αντί να μάθει να ξυπνάει στις αίθουσες δικαστηρίων έμαθε να βρίσκεται στις αίθουσες κινηματογράφου καθώς και πίσω από φωτογραφικές μηχανές. Έκτοτε γράφει για ταινίες και για σινεμά (καθώς και για ό,τι άλλο σκέφτεται) και φωτογραφίζει για φωτορεπορτάζ και για ευχαρίστηση. Είναι μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και της Επιτροπής κρίσης και αξιολόγησης του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).