Κάτω τα χέρια από την Εργατική Λέσχη Περιστερίου!

Συγκέντρωση ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης της Λέσχης, 19/5,18:00, πλατεία Ποιητών

| 17/05/2016

[br]  Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση!

Η ταξική αλληλεγγύη και οι αγώνες για τη ζωή δεν διώκονται

Το τελευταίο διάστημα, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου έχει βρεθεί στο κέντρο μιας πρωτοφανούς προσπάθειας στοχοποίησης της από την αστυνομία. Από τις συνεχείς οχλήσεις, την αναζήτηση στοιχείων σε σχέση με το μισθωτήριο και τον κόσμο που δραστηριοποιείται σε αυτή και το “περάστε μία βόλτα από το τμήμα για προσωπικές σας υποθέσεις”, φτάσαμε στις αλλεπάλληλες μηνύσεις για δήθεν “διατάραξη κοινής ησυχίας” κατά των υπευθύνων της Λέσχης –με βάσει το μισθωτήριο συμβόλαιο- και μάλιστα κατευθείαν από αστυνομικό του Α.Τ. Περιστερίου, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή προειδοποίηση ή σύσταση ότι ενοχλούμε. Φαίνεται πως η άνωθεν(!!!) εντολή που είχαν για έλεγχο της λειτουργίας της Λέσχης, όπως μας είχαν δηλώσει σε προηγούμενη επικοινωνία μας οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Περιστερίου, έχει γίνει εντολή φίμωσης και τρομοκράτησης της Εργατικής Λέσχης.

Είναι ξεκάθαρο πως η αγωνιστική δράση της Εργατικής Λέσχης ενάντια στα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας στη γειτονιά μας, ενάντια στις λευκές νύχτες, τα μαύρα μεροκάματα και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ενοχλεί όλους όσους υποστηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, οι επιταγές της ΕΕ και η πολιτική του κεφαλαίου.

Είναι ξεκάθαρο πως το παράδειγμα της ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στη “φιλανθρωπία” όλων αυτών που δημιούργησαν την κρίση και την αδυναμία του λαού για αξιοβίωτη, ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα μακριά από το μεσαίωνα που ορίζουν η αδήλωτη εργασία, ταvoucher και τα κοινωφελή προγράμματα που διαιωνίζουν την ανεργία, η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση, η συνεχής προσπάθεια για πολιτισμό που ο λαός θα παράγει με βάση τις ανάγκες του, βρίσκουν απέναντί τους αυτούς που θέλουν ένα λαό υποταγμένο στη μνημονιακή λαίλαπα.

Είναι ξεκάθαρο πως απαραίτητος όρος για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων είναι ο ολοκληρωτισμός και η τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι σε όποιον οργανώνεται και αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Στο στόχαστρο πλέον βρίσκονται το δικαίωμα στην απεργία, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, η ακηδεμόνευτη λειτουργία των σωματείων αλλά και οι  χώροι εργατικής και λαϊκής αυτοοργάνωσης που επιχειρούν να ενώσουν τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας στη γειτονιά.

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου από την αστυνομική αρχή.

Καλούμε το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και της μετανάστες της εργατούπολης του Περιστερίου να καταδικάσουν την προσπάθεια φίμωσης της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου.

Καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της Εργατικής Λέσχης την ΠΕΜΠΤΗ 19.05 στις 18:00 στην πλατεία Ποιητών (Λ. Κωνσταντινουπόλεως και Καλλιδρόμου)

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

thumbnail_anatropi

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος

τηλέφωνο επικοινωνίας 69302464526930246452

ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr