«Καθαρίζουμε για σας». 595 καθαρίστριες στο δρόμο

| 09/05/2014

Καθιστική διαμαρτυρία ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, οι 595 καθαρίστριες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και οχτώ μήνες ενώ το βράδυ της Πέμπτης, χθες δηλαδή, πραγματοποιήθηκε συναυλία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, με δεκάδες μουσικούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες να βρίσκονται στο πλευρό τους.

Μαζί τους ήταν και οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ ενώ για σήμερα, Παρασκευή, υπάρχει κάλεσμα από τα Σωματεία του Τύπου προς όλους τους δημοσιογράφους για να δηλώσουν το αλληλέγγυο παρών τους.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, που κυριολεκτικά και μεταφορικά καθαρίζουν  για μας, έστησαν αντίσκηνο στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, με σύνθημα και μήνυμα «Η καθαριότητα στους ιδιώτες, οι καθαρίστριες στο δρόμο», βρίσκονται εκεί νυχθημερόν και καλούν τους απολυμένους, τους άνεργους και όσους αντιστέκονται στις απολύσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Οι 595 καθαρίστριες βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις από τις 18 Σεπτεμβρίου, «κάνοντας έναν τιτάνιο αγώνα που αντιμετωπίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση με βία και καταστολή». Το καθεστώς διαθεσιμότητας λήγει στις 18 Μαΐου.

afisa-katharistries-teliko

Περισσότερα Άρθρα

Οιδίπους, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας | 18.06 – 06.09 2018

Όλοι οι αρχαίοι λαοί μέσα από Επικές Αφηγήσεις έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τη δημιουργία του Κόσμου. Σήμερα, παρακολουθώντας τις απαρχές του κόσμου μέσα από τους αρχαίους μύθους, συνειδητοποιούμε καλύτερα τις παθογένειες της εποχής μας και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η κοινωνική ανισότητα που βιώνουμε στην πιο ακραία της μορφή.