Καθαρίστριες vs Κυβέρνηση (τελευταίες εξελίξεις): Αστυνομία παντού - Δικαιοσύνη πουθενά.

Η αξιοπρέπεια κόντρα στη βία κυβέρνησης - δικαστικών αποφάσεων - αστυνομίας...

| 12/06/2014

Ο αγώνας για αξιοπρέπεια συνεχίζεται

#Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης για αναίρεσή της, την οποία έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών. Η εκδίκαση θα γίνει στις 23 του Σεπτέμβρη κάτι που σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν έχουν χάσει ακόμη όσον αφορά και αυτό το πεδίο των δικαστικών αιθουσών.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου θυμίζουμε ότι έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.  Θυμίζουμε ακόμη ότι η απόφαση δεν είχε εφαρμοστεί από την κυβέρνηση χωρίς αυτό να μπορεί να δικαιολογηθεί νομικά μέχρι σήμερα. Η σημερινή απόφαση έδωσε τέλος στην παρανομία που η κυβέρνηση διέπραττε μέχρι τώρα όπως υποστήριξαν πολλοί νομικοί.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών τραυματίζοντας και πάλι τόσο καθαρίστριες όσο και φωτορεπόρτερ όπως η Τατιάνα Μπόλαρη η οποία κατέγραφε τη διαδήλωση των απολυμένων καθαριστριών…

Ανυποχώρητες δηλώνουν, πάντως, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών και καλούν εργαζόμενες και συλλογικότητες να τους στηρίξουν με την παρουσία τους.

“Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις ότι θα τσακίσουν το ηθικό μας και ότι θα πάμε στα σπίτια μας είναι βαθιά νυχτωμένοι” τόνισε η Δήμητρα Μανώλη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι καθαρίστριες θα παραμείνουν παλεύοντας για το ψωμί, τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους.

“Δε θα λυγίσουμε και δεν έχουν δει ακόμη τίποτα. Θα είμαστε εδώ. Δε θα μας κάνουν να γυρίσουμε σπίτι μας. Θα παλέψουμε ως το τέλος και θα νικήσουμε.” διεμήνυσε η τραυματισμένη από τα ΜΑΤ Δήμητρα Μανώλη.

Δείτε βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ:

Ακούστε την ανταπόκριση λίγα λεπτά μετά από τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο στο “Κόκκινο”:

Δείτε τέλος τη θηριωδία αστυνομικού των ΜΑΤ με το πισώπλατο χτύπημα σε καθαρίστρια, το οποίο έλαβε χώρα στις 10 Ιούνη:

Όπως φαίνεται στο βίντεο που τράβηξε ο χρήστης του twitter Δρομογράφος η κ. Νικηταρά έχει γυρισμένη την πλάτη της στην διμοιρία όταν ένας ΜΑΤατζής σηκώνει τη γροθιά του πάνω από την ασπίδα και την χτυπά στο κεφάλι.Το συντονιστικό των καθαριστριών, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο Δρομογράφος, έχει καλέσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία των αστυνομικών να εξηγήσει αν το χτύπημα που φαίνεται στο βίντεο είναι στα πλαίσια του «υπερβάλοντα ζήλου». Για την διερεύνηση του περιστατικού διατάχτηκε ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

(Βίντεο: Δρομογράφος, Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος)