Καμία δίωξη στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Αθώωση του Νίκου Χαραλαμπόπουλου την Πέμπτη 6 Ιουλίου

| 05/07/2023

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να χτυπήσουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Στρατευμένους. Μέσα στα πολλά χρόνια ύπαρξης του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης, έχουν υπάρξει αρκετές φορές που στοχοποιείται κάποιο πρόσωπο από το κράτος. Αυτή τη φορά, την «τιμητική» του έχει ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος την Πέμπτη 6 Ιουλίου δικάζεται στη Χίο για «συκοφαντική δυσφήμιση», επειδή πριν λίγα χρόνια καταγγέλθηκαν στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης σε στρατόπεδο της Χίου. Προφανώς η δίωξη δεν είναι προσωπική. Στο πρόσωπο του Νίκου Χαραλαμπόπουλου θέλουν να χτυπήσουν όλο το κίνημα αλληλεγγύης και τη δράση τού Δικτύου Σπάρτακος, που αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως πολίτες με στολή και δικαιώματα. 

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ.Δ.Α. – Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη. Και δηλώνουμε ότι είμαστε μαζί του και σε αυτή τη μάχη.

Αλληλεγγύη στο Ν. Χαραλαμπόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου διώκεται το κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων

Ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος οδηγείται σε δίκη στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου στις 6 Ιουλίου 2023, ως ο άνθρωπος στο όνομα του οποίου ήταν καταχωρημένο τυπικά το τηλέφωνο στο οποίο γίνονται καταγγελίες στρατευμένων και των οικογενειών τους για όσα συμβαίνουν στις μονάδες. Το τηλέφωνο είχε καταχωρηθεί για αυτό το λόγο στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και η δίωξη στράφηκε κατά των διαχειριστών του blog, ύστερα από μήνυση αξιωματικού που υπηρετούσε στη Χίο. Η κατηγορία είναι «συκοφαντική δυσφήμιση» λόγω της δημοσίευσης στο blog πριν κάποια χρόνια καταγγελίας για τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης και ειδικά της οδοντιατρικής για τους στρατευμένους στη Χίο και φυσικά δεν αποσκοπούσε στη συκοφάντηση, αλλά στην ανάδειξη του προβλήματος, όπως συμβαίνει πάντα με ανάλογες καταγγελίες που αναρτώνται και λειτουργούν θετικά για τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίκης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με κατηγορούμενο τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η διαχείριση του blog δεν έχει ατομικούς υπευθύνους, αλλά μόνη υπεύθυνη για τη διαχείρισή του είναι η συνέλευση της Επιτροπής και οι συλλογικές της αποφάσεις.

Η επιχείρηση να στοχοποιηθεί και να κτυπηθεί με ποινές το κίνημα αλληλεγγύης μεθοδεύεται χρόνια τώρα. Από το 2010 ο ελληνικός στρατός και οι κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει μια βιομηχανία διώξεων κατά του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με τη δίωξη του Ν. Αργυρίου και συνεχίστηκε με διαρκείς νομικές οχλήσεις, άτυπες απειλές και εκβιαστικές διώξεις, που έπεσαν όλες στο κενό. Αλλά τον Μάιο του 2021, σε μια αντίστοιχη δίκη στην Αλεξανδρούπολη σε βάρος του Νίκου Χαραλαμπόπουλου, η κατάληξη ήταν η πανηγυρική αθώωση του.

Οι φωνές όπως του «Σπάρτακου» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων δεν μπορούν να σιγήσουν και τα δικαιώματα των στρατευμένων πρέπει να τα υπερασπίσουμε κόντρα σε όσους τους θέλουν πειθήνια και φοβισμένα άβουλα όργανα ειδικά την περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην ευρύτερη περιοχή και τα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων οδηγούν σε έξαρση των ανταγωνισμών.

Ζητάμε:

  • Να αθωωθεί ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.