«Ζούμε Μαζί – Αγωνιζόμαστε Μαζί»!

Πορεία των καταλήψεων στέγης προσφύγων, Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 6 μμ, Ομόνοια

| 14/06/2016

Πορεία με αιτήματα την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, τα ανοιχτά σύνορα, πολιτικό άσυλο, στέγαση στον αστικό ιστό και ενάντια στις απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, διοργανώνουν την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια οι καταλήψεις στέγης προσφύγων.

«Ζούμε Μαζί – Αγωνιζόμαστε Μαζί.

»Το καλοκαίρι του 2015 τα σύνορα και οι πολιτικές ελέγχου κατέρρευσαν κάτω από τη δύναμη και την μαζικότητα των προσφυγικών μετακινήσεων αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα το οικοδόμημα της Ευρώπης – Φρούριο ξαναχτίζεται με ανομοιογενή υλικά: με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, με φράχτες και περιπολίες, με το ΝΑΤΟ και τη Frontex, με τα Hot Spot και τα Κέντρα Κράτησης, με απελάσεις και εγκλεισμό, με ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.

»Αλλά και εμείς χτίζουμε την αντίσταση με ανομοιογενή υλικά. Με την αυτοοργάνωση, τις καταλήψεις στέγης και τις δομές αλληλεγγύης, τους πολύμορφους προσφυγικούς αγώνες που ξεπηδούν σε κέντρα κράτησης και προσφυγικά στρατόπεδα, με πορείες και διαμαρτυρίες από τα νησιά του Αιγαίου ως την Ειδομένη και τα κέντρα των πόλεων αγωνιζόμαστε για άνοιγμα των συνόρων, για καθολικό δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο, διεκδικώντας την συγκατοίκηση στον αστικό ιστό, διεκδικώντας δικαιώματα και ελευθερίες για όλους και όλες μας.

ελεύθερη μετακίνηση

ανοιχτά σύνορα

πολιτικό άσυλο

στέγαση στον αστικό ιστό

όχι στις απελάσεις

όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

»Καταλήψεις Στέγης: Νοταρά 26, Σχολείο, Κάνιγγος, City Plaza, Βοτανικός Κήπος ΕΚΧ, 2ο Φιλοξενείο Προσφύγων».

πορεια