Κατασκήνωσαν στο Υπ. Εργασίας οι εργαζομένοι στα πεντάμηνα

Με ψηλά το κεφάλι, αγώνας μέχρι τέλους, για σταθερή δουλειά για όλους!

| 16/12/2015

[ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΊΑΣ // ΣΗΜΕΡΑ 6μ.μ. ΣΤΑΔΙΟΥ 29

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
σας καλούμε ΌΛΟΥΣ απόψε στις 6μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας για να αποφασίσουμε την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Η παρουσία ΜΑΣ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! Δεν υπάρχει χρόνο για δικαιολογίες. Από κάθε Δήμο απαιτείται η παρουσία των επιτροπών. Επιπλέον φέρτε κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης για τους διανυχτερεύοντες συναδέλφους μας. Είμαστε στα μέση Δεκέμβρη και η νύχτα είναι δύσκολη και μεγάλη!!! ]

Το συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα πεντάμηνα και συμβασιούχων Αττικής, οι επιτροπές πεντάμηνων και οι συλλογικότητες που στηρίζουν και στέκονται στο πλευρό τους, προχωρήσαμε την Τρίτη 15/12 σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και αποφασίσαμε να κατασκηνώσουμε έξω από αυτό μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Μέσα στο κρύο των ημερών δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Όσοι απολύθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε το 5μηνο και οι υπόλοιποι που πρόκειται να πεταχτούν μέσα στη βδομάδα των Χριστουγέννων διεκδικούμε το αυτονόητο: ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Δε διαπραγματευόμαστε με κανέναν, δεν παρακαλάμε δημάρχους, εργοδότες και την Κυβέρνηση! Απαιτούμε με τον αγώνα μας ανοιχτά και μέχρι τέλους να καταργηθούν τώρα τα άθλια προγράμματα του μισού μισθού, της δουλειάς για λίγο, των εργατικών ατυχημάτων και του εργασιακού μεσαίωνα. Να απαιτήσουμε, ίση αμοιβή για ίση εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Να πούμε όχι στη συνδιαλλαγή, τον ατομικό δρόμο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, δε θα πατήσουμε πάνω στον διπλανό μας. Να παλέψουμε όλοι για όλους ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια! 

FGHJΉρθε η ώρα να κλιμακώσουμε!

Βαδίζουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να πούμε καθαρά: δε θα φύγει κανείς απ’ τη δουλειά! Καλούμε όλη την κοινωνία σε ξεσηκωμό να σταθεί στο πλευρό μας! Μαζί με τους ανέργους που καθημερινά στέλνουν εκατοντάδες βιογραφικά και χτυπάνε πόρτες, να κατέβουμε στον δρόμο, και να διεκδικήσουμε προσλήψεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους!

Καλούμε τους εργαζόμενους που μισοπληρώνονται και δεν ξέρουν αν η επόμενη μέρα θα τους βρει ξανά άνεργους να σταθούν στο πλάι μας! Όλες οι συλλογικότητες και σωματεία να συνδράμουν με κάθε τρόπο και μέσο στη μαζικοποίηση του αγώνας μας!

Να μετατρέψουμε το χώρο μπροστά στο Υπ. Εργασίας σε Κέντρο Αγώνα των εργαζομένων και ανέργων. Να γίνει ο χώρος συνάντησης και ορμητήριο κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου. Έξω από Υπουργείο ανακύκλωσης της ανεργίας, δίπλα στη Χριστουγεννιάτικη φιέστα εμείς θα αποδείξουμε την ομορφιά και τη δύναμη του αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας ολόκληρης που διεκδικεί  να ζήσει.

Συνάδελφοι, μας φοβούνται!

Η Κυβέρνηση φοβάται τον αγώνα μας! Φοβάται τη μαχητικότητα και την ορμή μας, γιατί ξέρει καλά ότι η δική μας νίκη ανοίγει το δρόμο του αγώνα για όλα τα κομμάτια της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των ανέργων που βάλλονται απ’ την αντεργατική πολιτική της. Με τις “καλές” προθέσεις της Υπουργού και της Κυβέρνησης δεν τρώει, δεν ζεσταίνεται και δεν “γιορτάζει” ο λαός.

 Ο κοινός αγώνας 5μηνιτών, μονίμων και ανέργων θα είναι νικηφόρος!

Πηγή: Attack στην ανεργία και την επισφάλεια