κος Κ: ««40 μέρες»

Υπάρχει ζωή στο ελληνόφωνο ροκ...

| 18/05/2016

Το ελληνόφωνο ροκ χωράει μεγάλη συζήτηση και για το ότι οι περισσότεροι αναφέρονται σε καλλιτέχνες που έκαναν καριέρα την προηγούμενη δεκαετία ως ακόμα τους κύριους εκφραστές του, αλλά και για το στοίχημα που υπάρχει κάθε φορά να δίνει κάτι καινούργιο στον ήχο ακολουθώντας. Αλλά και τα σημαντικά βήματα που έχουν κάνει οι αγγλόφωνοι καλλιτέχνες αλλά και η μουσική γενικότερα στο εξωτερικό.

Τον Κύριο Κ τον πρωτοάκουσα την εποχή που υπήρχε ακόμα στα ερτζιανά ο Freedom με «Το κορίτσι του μήνα» και φαινόταν ότι υπήρχε ένα ενδιαφέρον και μουσικά και στιχουργικά για το τί θα ακολουθούσε. Ο τελευταίος του δίσκος «40 μέρες», που δόθηκε και σε δωρεάν download αλλά και ακούγεται ολόκληρος στην ιστοσελίδα του, είναι ένα πολύ καλοδουλεμένο ελληνόφωνο ροκ άλμπουμ.

Ο ήχος χαρακτηρίζεται από τις «βρώμικες» κιθάρες που υπάρχουν στα περισσότερα κομμάτια χωρίς να λείπουν και τα απαραίτητα synths και ηλεκτρονικά περάσματα, που υπάρχουν στους περισσότερους νέους ροκ δίσκους της εποχής, ωραίοι στίχοι, ρυθμικά μέρη που σε συναυλία θα ήθελες να χορέψεις και περιέχει αυτό που αναζητάς από ένα ροκ άλμπουμ του 2016: δυναμική, μελωδία, ωραίο ήχο και εμπνευσμένες συνθέσεις.

Οι «40 μέρες» του Κυρίου Κ δείχνουν ότι υπάρχει ζωή στο ελληνόφωνο ροκ με έναν ήχο που ακούγεται ολόφρεσκος και σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες για το πώς θα είναι τα κομμάτια live.

[hr]

* Το Σάββατο 21 Μαΐου, o κος Κ. «…ακόμα πιο ζωντανός» στο ILION PLUS (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17,ΚέντροΑθήνας). Μερικούς μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου άλμπουμ με τίτλο «40 μέρες» επιστρέφει συστήνοντας τα 10 καινούρια τραγούδια κι έχοντας στη θήκη της κιθάρας του μερικά απ’ τα εναπομείναντα βινύλια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα απ’ το family της Just Gazing Records.

Super Guests οι Θεσσαλονικείς “Chinese Basement”

info

Σάββατο 21 Μαΐου

Ώρα: 21:00

ILION PLUS (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17,Κέντρο Αθήνας)

Tηλ: 2108824383

Είσοδος 7 ευρώ

Κιθάρα: Αλ. Βουλγαράκης

Μπάσο: Χ. Κουρτάρας

Κιθάρα – Φωνή: Θ. Κοντάκος

Τύμπανα: Γ. Βούλγαρης

Ήχος: Χρ. Παραπαγκίδης