Κρήτη: Ανεπιθύμητοι οι φασίστες, και παλιά και τώρα, και με αλεξίπτωτα και με καράβια

Δυναμικό «όχι» στον ελλιμενισμό του πλοίου C-star που απωθεί μετανάστες – πρόσφυγες

| 01/08/2017

Σε εγρήγορση παραμένουν χιλιάδες Κρητικοί για να αποτρέψουν τυχόν ελλιμενισμό του πλοίου C-star, στο οποίο επιβαίνουν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης και πλέει στα ανοιχτά της Κρήτης με σκοπό την παρεμπόδιση πλοιαρίων, που μεταφέρουν πρόσφυγες να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η παρουσία του πλοίου στην Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί αντιφασιστικές οργανώσεις και προχώρησαν ήδη σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στην Ιεράπετρα.

Όπως αναφέρει η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου “Ανυπότακτη Κρήτη” σε ανακοίνωσή της, όπου εκφράζει την πλήρη αντίθεση της για τον ελλιμενισμό του συγκεκριμένου πλοίου σε κάποιο λιμάνι του νησιού, τονίζει ότι «πρόκειται όμως για ένα ακόμα πλοίο ή είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση; Στις 29 Ιουλίου στο λιμάνι της πόλης Κατάνια της Σικελίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πλεούμενα με σκοπό τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού και σύνθημα: “Closed for Racists” (κλειστό για ρατσιστές). Αιτία αποτελούσε η επικείμενη άφιξη στο λιμάνι του πλοίου C Star. Πρόκειται για ένα πλοίο που ναυλώθηκε από ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identity (GI) στα πλαίσια της επιχείρησης “Defend Europe” και έχει σκοπό την να εμποδίσει τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων που διασχίζουν την Μεσόγειο, από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία.» Οι λιμενικές αρχές είναι ενημερωμένες για την επικείμενη κάθοδο του πλοίου στην περιοχή, αναμένοντας ενημέρωση από το πλήρωμα του για το αν τελικά θα καταπλεύσουν στο λιμάνι, το σκοπό της επίσκεψης τους και το χρονικό διάστημα, το οποίο θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, το πλοίο βρίσκεται ακόμη στα διεθνή ύδατα και από τη Δευτέρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το πλήρωμα και τον κυβερνήτη του για το ποιος τελικά είναι ο προορισμός τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο σημείο τις τελευταίες ώρες, νοτιοανατολικά του Κουφονησίου, χωρίς να έχει εισχωρήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

c-starΚαι συνεχίζει η παράταξη «Ανυπότακτη Κρήτη»: «Προφανώς οι εικόνες που εμφανίζονται συνεχώς με πνιγμένους ή αποστεωμένους πρόσφυγες από την Αφρική δεν είναι αρκετές και οι διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις του Generation Identity ναύλωσαν ακόμα και πλοίο ώστε να γίνουν περισσότερες!

Όπως ήταν αναμενόμενο η μέχρι τώρα ιστορία του πλοίου κάθε άλλο παρά αγνά κίνητρα για την «προστασία της Ευρώπης» δεν διαθέτει. Πρόκειται για πλοίο που ναυλώθηκε από εταιρεία ένοπλης φύλαξης πλοίων από «Σομαλούς πειρατές», ενώ στο πρώτο λιμάνι του ταξιδιού του -στην κατεχόμενη Αμμόχωστο- πλοίαρχος και υποπλοίαρχος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έφερναν παράνομα στην Ευρώπη μετανάστες από την Σρι Λάνκα, οι οποίοι δηλώνονταν ως πλήρωμα του πλοίου. Χαρακτηριστικότερο όμως είναι το γεγονός ότι το πλοίο που έχει σκοπό να «προστατέψει την Ευρώπη» έχει σημαία… Μογγολίας!

Πέρα από το γεγονός ότι η χώρα επιλογής δεν έχει καν θάλασσα, απ’ ότι φαίνεται, οι Έλληνες εφοπλιστές αποδεικνύονται πρωτοπόροι καθώς η επιλογή «φθηνής» σημαίας αποτελεί παράδειγμα για τους Ευρωπαίους συναδέλφους ακόμα και για τις ρατσιστικές «δράσεις» τους.»

bonnefoy

Και σημειώνει, αφού επικρίνει την κυβέρνηση και την ΕΕ ότι ουσιαστικά νομιμοποιούν τέτοιες κινήσεις με την πολιτική της Ευρώπης – φρούριο που ασκούν, με λογικές Frontex, με κλείσιμο συνόρων, απωθήσεις και επαναπροωθήσεις, ότι οι τοπικές αρχές στην Κατάνια κατέστησαν σαφές ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι ανεπιθύμητο και έχουν ενημερώσει σχετικά τις λιμενικές αρχές και ότι αναλόγως θα πρέπει να πράξουν και οι ελληνικές τοπικές αρχές. «Η Περιφέρεια Κρήτης θα το ανεχτεί; Οι διάφοροι «αγανακτισμένοι» φορείς του νησιού, όπως οι ενώσεις ξενοδόχων, που κόπτονται για την εικόνα που θα χαλούσαν μερικοί πρόσφυγες θα το ανεχθούν; Δεν αποτελεί δυσφήμηση του νησιού ο ελλιμενισμός ενός πλοίου που έχει σκοπό να πνίγει ανθρώπους;

Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, τη φτώχεια και τον πόλεμο είναι κοινός για όλους τους λαούς. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην Κρήτη! Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες. Είτε έρχονται με αλεξίπτωτα, όπως παλιά, είτε με καράβια όπως σήμερα!».