Κραυγή απόγνωσης από την εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν

| 15/01/2019

Την ώρα που στη Βουλή συζητάνε για το ποιος ή ποιοι θα συνεχίσουν ως κυβέρνηση και υπουργοί υγείας να αφήνουν κόσμο να πεθαίνει, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν βγάζουν έκτακτη ανακοίνωση-κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση που επικρατεί στη σημερινή εφημερία τους. Το νοσοκομείο έχει μπλοκάρει από το μεσημέρι και το προσωπικό του νοσοκομείου αδυνατεί να κάνει όσα πρέπει για να βοηθήσει όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη.

Ότι είναι ντροπή το ξέρουν και οι ίδιοι, όσοι και όσες αυτή την ώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους υπέρ ή κατά της ψήφου εμπιστοσύνης. Είναι υπεύθυνοι και υπεύθυνες για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές δομές της χώρας. Είναι υπεύθυνοι για τη διαρκή υποβάθμιση των ζωών μας, της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας μας. Αλλά, ακόμα και όσοι ξέρουν τι σημαίνει εφημερία σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως ο σημερινός υφυπουργός Υγείας, μάλλον θεωρούν ότι πλέον δεν τους αφορά.

Διαβάστε την κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν

 

 

 

Από τις 4 το μεσημέρι η γενική εφημερία του «Αττικόν» έχει μπλοκάρει. Εχουν ήδη πληρωθεί όχι μόνο όλες οι κανονικές κλίνες αλλά και τα “ράντζα” στους διαδρόμους (αυτά που ονομάζουν επικουρικές κλίνες)! Ασθενείς με σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία που και αυτή έχει γεμίσει! Πάνω από 750 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δεκάδες παραμένουν στο ΤΕΠ. Πώς να συνεχιστεί η γενική εφημερία μέχρι αύριο το πρωί;

Δεν πάει άλλο! Γιατροί και προσωπικό είμαστε σε απόγνωση. Εχουμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη για το αδιέξοδο της γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο, έχουμε προτείνει λύσεις αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Κυβέρνηση, υπουργοί, περιφέρεια, εισαγγελείς κάνουν ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι τραβάνε οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του «Αττικόν».

Κινδυνεύουν ζωές! Να ληφθούν έκτακτα μέτρα τώρα με ευθύνη του υπ. Υγείας και του ΕΚΕΠΥ για τη γενική εφημερία. Το ΕΣΥ οφείλει να αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως ανθρώπους και όχι ως ζώα.

Να δοθεί τέλος στην αθλιότητα των ράντζων!


η κεντρική φωτογραφία δεν είναι από τη σημερινή εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν